Σάββατο 24 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΤΕΣ ΤΟ 11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΓΕ

Με τη συμμετοχή 600 περίπου αντιπροσώπων από Συλλόγους και Ομάδες σε όλη τη χώρα, ξεκίνησε χτες το απόγευμα, στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου, το 11ο Συνέδριο της ΟΓΕ. Το περιεχόμενο του Συνεδρίου συνοψίζει το κεντρικό του σύνθημα: «Καμία μόνη της! Οργανωμένα αντιπαλεύουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας».

Στο Συνέδριο διαβάστηκε μήνυμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα. Παραβρέθηκε η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος της ΟΓΕ. Μήνυμα έστειλε η πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Γυναικών (ΠΔΟΓ), Marcia Campos. Παραβρέθηκαν η Γενική Γραμματέας της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Γυναικείων Οργανώσεων (ΠΟΓΟ), Σκεύη Κουκουμά, ενώ τη Γενική Γραμματεία Ισότητας εκπροσώπησε η Αν. Σωτηριάδου. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και του ΜΑΣ.

Οι εργασίες άνοιξαν με την παρουσίαση ενός σύντομου δρώμενου, που ετοίμασαν και παρουσίασαν γυναίκες αντιπρόσωποι. Προβλήθηκε επίσης ένα ντοκιμαντέρ που ετοίμασε η ΟΓΕ, με τίτλο «Ανάμεσα σε δύο Συνέδρια. Μαχητικές διεκδικήσεις - Ανυποχώρητοι αγώνες». Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν σήμερα με ομιλίες και παρεμβάσεις, ενώ στις 11 το πρωί οι αντιπρόσωποι θα πραγματοποιήσουν πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αφετηρία το Πολεμικό Μουσείο (Ριζάρη και Βασιλίσσης Σοφίας). Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί αύριο, Κυριακή, με τις αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ