Τετάρτη 21 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ
Νέα ταλαιπωρία με τις συντάξεις

Οι τραπεζίτες προσπαθούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους και προτρέπουν σε... σταδιακή προσέλευση

Ούτε οι ίδιοι οι τραπεζίτες δεν πιστεύουν στην αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών που παρέχουν στην καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ. Ετσι σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η Ενωση Ελληνικών έγινε έκκληση στους συνταξιούχους να... μην προσέλθουν όλοι μαζί στα γκισέ των τραπεζών. Κάτι τέτοιο όπως δημόσια ομολόγησε ο πρόεδρος της ΕΕΤ Ν. Γκόρτσος θα δημιουργούσε και πάλι τα γνωστά προβλήματα ταλαιπωρίας και τις γνωστές ουρές του προηγούμενου μήνα. Με άλλα λόγια οι τραπεζίτες προετοιμάζουν από τώρα το έδαφος ώστε να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες στην αναμενόμενη νέα ταλαιπωρία των συνταξιούχων, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στη χτεσινή συνέντευξη «τα γκισέ των τραπεζών δεν μπορούν να αυξηθούν από τη μια μέρα στην άλλη».

Αύριο Πέμπτη 22 Μάρτη θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των συνταξιούχων του ΙΚΑ η σύνταξη και το δώρο του Πάσχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των τραπεζών οι δικαιούχοι που δεν άνοιξαν λογαριασμό σε κάποια τράπεζα φτάνουν στο 10% του συνόλου. Οι συνταξιούχοι αυτοί -που κατά τα φαινόμενα είναι και οι πλέον τυχεροί- δεν πρέπει να προσέλθουν στις τράπεζες. Η καταβολή της σύνταξης σε αυτή την κατηγορία έχει ήδη ξεκινήσει μέσω των ΕΛΤΑ.

Οι συνταξιούχοι που έχουν απογραφεί ανέρχονται σε περίπου 765.500 και η καταβολή θα γίνει αύριο το πρωί με πίστωση του λογαριασμού τους στην τράπεζα που έχουν απογραφεί. Οι τραπεζίτες σημειώνουν ότι το ποσόν είναι έντοκο, ότι θα είναι στη διάθεσή τους και ότι μπορούν να το εκταμιεύσουν σταδιακά. Εμείς να σημειώσουμε ότι η «έντοκη κατάθεση» για την οποία κάνουν λόγο οι τραπεζίτες σε πολλές περιπτώσεις είναι χωρίς περιεχόμενο, καθώς ποσά μικρότερα από 170.000 δραχμές δεν τοκίζονται.

Ταυτόχρονα η Ενωση Τραπεζών αναφέρει πως ορισμένοι συνταξιούχοι (έστω και ελάχιστοι) που αντιμετώπισαν προβλήματα τον προηγούμενο μήνα ενδέχεται να μην έχουν παραλάβει ακόμη την επιστολή του ΙΚΑ, όπου αναγράφεται η τράπεζα που θα καταβάλει τη σύνταξη. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον τηλεφωνικό αριθμό του ΙΚΑ 0800-8001 χωρίς χρέωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ