Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση στην «Goldair Handling»

,Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα την απόλυση εργαζομένου στην εταιρεία GOLDAIR HANDLING, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

Στο κείμενο της Επίκαιρης, επισημαίνεται:

«Στις 16/11/2012 η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης GOLDAIR HANDLING στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" απέλυσε τον εργαζόμενο Σπύρο Αντύπα.

Η απόλυση του εργαζόμενου έγινε μετά από την εκδήλωση αλληλεγγύης από το Σωματείο Εργαζομένων στην GOLDAIR προς τον Στράτο Γιαννουλάκη, ο οποίος απολύθηκε από την OLYMPIC HANDLING, επειδή δήλωσε απεργός.

Η ενέργεια αυτή της εταιρείας αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων και έγινε επειδή ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είναι πρωτοπόρο και δραστήριο μέλος του σωματείου. Οι λόγοι της απόλυσης είναι προφανείς, αφού η ίδια η εταιρεία στη διαδικασία αξιολόγησης τον είχε αξιολογήσει ως έναν από τους καλύτερους υπαλλήλους.

Την απόλυση έχουν καταγγείλει με ομόφωνες αποφάσεις το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η Ομοσπονδία Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών (ΟΠΑΜ).

Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί αφήνει ασύδοτη την εργοδοσία να επιδίδεται σε όργιο τρομοκρατίας και μαζικών απολύσεων στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", καταπατώντας δικαιώματα εργαζομένων και κάθε έννοια συνδικαλιστικής δράσης, δημιουργώντας ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

-- Να σταματήσουν η τρομοκρατία και οι απολύσεις στο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

-- Να επιστρέψει στην εργασία του ο Σπύρος Αντύπας και να συνεχίσει να εργάζεται στον ίδιο χώρο και με τους ίδιους όρους εργασίας όπως πριν την απόλυση».

  • Το Σωματείο Εργαζομένων NEWREST HELLAS, με ανακοίνωσή του καταδικάζει την τρομοκρατική απόλυση της GOLDAIR και τονίζει: «Δηλώνουμε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Κανένας εργάτης μόνος του. Ολοι μαζί ενωμένοι. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ