Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΞΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ

ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΞΑΝΑ: «Εργαζόμενοι σε πολλές αμερικανικές αλυσίδες εστιατορίων φαστ-φουντ, όπως η McDonald's, έκαναν απεργία και διαδήλωσαν στη Νέα Υόρκη ζητώντας υψηλότερους μισθούς και το δικαίωμα να οργανώνονται σε συνδικάτα» (στα ΝΕΑ).

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΑ 67: «Με εγκύκλιο το ΙΚΑ διευκρινίζει ότι ο υπολογισμός των αποδοχών όσων βγουν με μειωμένη σύνταξη και μειωμένο όριο ηλικίας από το 2013 θα γίνει με βάση τα 67 έτη (...) Αυτό σημαίνει ότι όποιος καταθέσει μετά το νέο έτος αίτηση συνταξιοδότησης θα πάρει μικρότερη σύνταξη» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: «Πάνω στις πλάτες των υπερχρεωμένων χωρών - με παράδειγμα την Ελλάδα (...) διαμορφώνονται οι νέες ισορροπίες μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ (...) Η κρίση της Ευρωζώνης απαιτεί βιώσιμη λύση για το ελληνικό χρέος, δήλωσε χθες ο εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ Γιόχαν Πράντερ (...) Οπως ο ίδιος αναφέρει, η απόφαση για εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα συμβάλλει μεν σε στιγμιαία εκτόνωση της κρίσης του ευρώ, αποτελεί όμως μόνο έναν ακόμη συμβιβασμό που θα βοηθήσει να ξεπεραστεί το επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς ωστόσο να συνιστά μια λύση (...) Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, η χρεοκοπία της Ελλάδας θεωρείται αναπόφευκτη και το μόνο που επετεύχθη στο Eurogroup ήταν να αναβληθεί για... λίγο, καθώς το θέμα θα επιστρέψει επιτακτικά και ίσως ανεξέλεγκτα προκαλώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΚΡΙΣΗ: «Με νεότερες εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ, η περιοχή των ανεπτυγμένων οικονομιών σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα καθώς "μετά από 5 χρόνια κρίσης η παγκόσμια οικονομία φαίνεται να κάμπτεται εκ νέου" και "ο κίνδυνος μιας νέας μεγάλης κάμψης της οικονομίας δεν μπορεί να αποκλεισθεί". Ειδικά για την Ευρωζώνη, στη διετία 2013-2014, οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ μιλούν για ύφεση, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται η Γερμανία, η Γαλλία και οι οικονομίες που διαθέτουν μέχρι σήμερα αξιολόγηση χρέους ΑΑΑ» (από το πόρταλ «902.gr»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ