Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Κλιμακώνονται οι αντιπαραθέσεις

KAΪΡΟ.--

Νέες μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Προέδρου Μούρσι, του προεδρικού διατάγματος που του διασφαλίζει υπερεξουσίες, του Συντάγματος που εκπόνησε μια κατακερματισμένη επιτροπή κυριαρχούμενη από μετριοπαθείς και ακραίους ισλαμιστές και κατά του πολιτικού φορέα από όπου προέρχεται ο Μούρσι, των ισλαμιστών «Αδελφών Μουσουλμάνων», προγραμματίζονται για σήμερα τόσο στο Κάιρο όσο και σε πολλές άλλες πόλεις. Το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση υποστήριξης στον Μούρσι έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στο Κάιρο. Η πλευρά του Μούρσι προσπαθεί, εκ νέου, να κατευνάσει τα πνεύματα διαρρέοντας ότι το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της χώρας δέχτηκε να «επιβλέψει» το δημοψήφισμα για το Σύνταγμα που ο Πρόεδρος προκήρυξε για τις 15 Δεκέμβρη, προκαλώντας περαιτέρω κλιμάκωση των επικρίσεων σε βάρος του.

Την Κυριακή, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι προχωρά σε επ' αόριστον αποχή από τα καθήκοντά του και δεν εξέτασε ούτε την προσφυγή σε βάρος της νομιμότητας της επιτροπής που εκπόνησε το Σύνταγμα, λέγοντας ότι «η συγκέντρωση οπαδών του Μούρσι έξω από το κτίριο, τα συνθήματα και η διαρκής πίεση δεν ευνοούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης». Στη συνέχεια, η Ενωση Δικαστών κάλεσε τα μέλη της να μη νομιμοποιήσουν το Σύνταγμα συμμετέχοντας στο δημοψήφισμα.

Οι επικριτές του Μούρσι στοχεύουν στη μη διενέργεια δημοψηφίσματος, και εφόσον αυτό δεν καταστεί δυνατό στην καταψήφιση του Συντάγματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ