Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Προκλήσεις Ισραήλ με εποικισμούς και οικονομικά

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

«Το Ισραήλ δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από την υπεράσπιση των ζωτικών του συμφερόντων». Αυτό διεμήνυσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου απέναντι στις όψιμες «ανησυχίες» αρκετών ηγεσιών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την υπόσκαψη της λύσης των δύο κρατών λόγω της πλέον πρόσφατης ανακοίνωσης της ισραηλινής ηγεσίας για ανέγερση 3.000 κατοικιών στη ζώνη Ε1, δηλαδή ανάμεσα στη Δ. Οχθη και στην ανατολική Ιερουσαλήμ, στην οποία δεν έχει χτιστεί εποικισμός μέχρι σήμερα.

Η απόφαση για τους νέους εποικισμούς ακολούθησε την αναβάθμιση της Παλαιστίνης, από «οντότητα» σε «κράτος», την περασμένη βδομάδα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μια απόφαση που έχει συμβολική, κυρίως, σημασία καθώς ασχέτως των κατανοητών πανηγυρισμών με τους οποίους υποδέχτηκε πλήθος Παλαιστινίων τον Πρόεδρο Αμπάς στη Ραμάλα, δεν αλλάζει κάτι στην, υπό κατοχή, καθημερινότητα του παλαιστινιακού λαού.

Γαλλία, Βρετανία, Σουηδία, Ισπανία, Δανία κάλεσαν στα υπουργεία Εξωτερικών τους εκεί Ισραηλινούς πρέσβεις για να διαμαρτυρηθούν για την ισραηλινή απόφαση. «Βαθιά δυσφορία» εξέφρασε και η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών. Η υποκρισία σε αυτές τις αντιδράσεις είναι φανερή καθώς στηρίζουν χρόνια το Ισραήλ στην εγκληματική του πολιτική.

Εκτός από τα νέα εποικιστικά σχέδια, η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε να μην αποδώσει στην Π. Αρχή περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια που της ανήκουν από φορολογία και από τέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ