Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Πανελλαδική κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό

Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για συγκέντρωση σήμερα το πρωί στις 9 στα κεντρικά του ΟΑΕΕ

Συγκεντρώσεις στα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) σε όλη τη χώρα διοργανώνει η ΠΑΣΕΒΕ σήμερα, 5 του Δεκέμβρη, μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης για το Ασφαλιστικό. Στην Αθήνα, καλεί στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ, (Ακαδημίας 22), στις 9 το πρωί.

Στο κάλεσμά της, σημειώνει ότι «η τρικομματική κυβέρνηση δυναμώνει την επίθεση στη δουλειά, το εισόδημα και τα ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με ΕΕ και τρόικα με το νέο μνημόνιο φορτώνουν και νέα βάρη στο λαό, για να σώσουν τα κέρδη των μονοπωλίων και των τραπεζών. Τα νέα μέτρα για την Ασφάλιση είναι συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικών μέτρων που έχουν πάρει όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια».

Τονίζοντας ότι «πρέπει να τους σταματήσουμε» και με όπλο τον αγωνιστικό συντονισμό με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, η ΠΑΣΕΒΕ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι «σήμερα επιχειρούν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα», και παραθέτει ορισμένα από τα τελευταία αντιασφαλιστικά μέτρα, όπως: «Αύξησαν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 και τα ελάχιστα χρόνια Ασφάλισης για τη συνταξιοδότηση σε 20, με αποτέλεσμα χιλιάδες από εμάς να μείνουμε χωρίς σύνταξη, να πεθάνουμε μέσα στο μαγαζί ή στο δρόμο.

Μειώνουν ακόμα περισσότερο την ήδη χαμηλή κρατική χρηματοδότηση για το 2013. Λεηλατούν ακόμα παραπέρα τα "κουρεμένα" αποθεματικά με το νέο "κούρεμα". Μείωσαν τις ήδη πετσοκομμένες και εξευτελιστικές συντάξεις, οδηγώντας χιλιάδες συνταξιούχους που έχουν χρυσοπληρώσει την ασφάλισή τους, σε εξαθλίωση. Κατεδαφίζουν και εμπορευματοποιούν την υγεία και την περίθαλψη. Από τον ΕΟΠΥΥ παρέχονται μειωμένες και υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας. Διαγράφουν εκατοντάδες φάρμακα από τις λίστες. Καταργούν τα φάρμακα και τα αντικαθιστούν με τα αμφίβολης ποιότητας και αποτελεσματικότητας γενόσημα. Μειώνουν δραστικά τους γιατρούς, με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία των ασθενών. Αυξάνουν τα νοσήλια με συνέπεια νέες επιβαρύνσεις στον ΟΑΕΕ και τα υπόλοιπα Ταμεία».

Οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ έχουν επιπρόσθετο πρόβλημα ότι οι μισοί δεν μπορούν να πληρώσουν για την Ασφάλισή τους και μένουν ακάλυπτοι ιατροφαρμακευτικά, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ