Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Εκανε παρέμβαση ενάντια σε νέα ληστεία των αποθεματικών

Ο διοικητής του ΙΚΑ δήλωσε ότι το Ιδρυμα δε θα συμμετάσχει στην επαναγορά ομολόγων

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Σε μαζική παρέμβαση προχώρησαν χτες το μεσημέρι εκπρόσωποι και μέλη σωματείων των συνταξιούχων του ΙΚΑ στη διοίκηση του Ιδρύματος, μετά από το νέο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, μεταφέροντας τη σαφή απόφαση του συνταξιουχικού κινήματος να μην επιτρέψει νέο ενδεχόμενο «κούρεμα» στα αποθεματικά του ΙΚΑ.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά γραφεία (Αγ. Κωνσταντίνου) και αντιπροσωπεία τους προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Ταμείου λίγο πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη συνεδρίαση. Βάζοντας τα ζητήματα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δ. Κουμπούρης, απαίτησε να μην προχωρήσει και να μη συζητήσει το ΔΣ του Ιδρύματος πιθανή επαναγορά ομολόγων, δηλαδή «κούρεμα» των αποθεματικών. Σε αντίθετη περίπτωση ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση και η διοίκηση θα βρουν απέναντί τους τους χιλιάδες συνταξιούχους που δε θα επιτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη.

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος, δήλωσε ότι η διοίκηση του Ιδρύματος δε θα συζητήσει τέτοιο θέμα και ότι δε θα ενταχθεί το Ταμείο στην επαναγορά ομολόγων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει και κατεύθυνση τέτοια από την κυβέρνηση». Ο Δ. Μαυροδόγλου (πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας) έκανε λόγο για ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες που θα έχει η διοίκηση του ΙΚΑ αν προχωρήσει σε νέο «κούρεμα» των αποθεματικών.

Επίσης, η Ομοσπονδία απαίτησε να μην απολυθούν οι 500 εργαζόμενοι από το Ιδρυμα καθώς και να προσληφθούν άμεσα και οι 900 επιτυχόντες με τον ΑΣΕΠ, προκειμένου να στελεχώσουν τις υπηρεσίες του Οργανισμού. Για το δεύτερο αίτημα ο διοικητής του ΙΚΑ είπε ότι και η διοίκηση κινείται στην ίδια κατεύθυνση με το αίτημα που έθεσαν οι συνταξιούχοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ