Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνάντηση ΠΣΟ - ΙΝΤΕΡΣΙΝΤΙΚΑΛ Πορτογαλίας

Στόχος να βαθύνει ο αγωνιστικός συντονισμός

Από τη χτεσινή συνάντηση στα γραφεία της ΠΣΟ
Από τη χτεσινή συνάντηση στα γραφεία της ΠΣΟ
Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Πορτογαλίας ΙΝΤΕΡΣΙΝΤΙΚΑΛ (CGTP - IN), Κάρλος Αρμένιο, είχε χτες το πρωί κλιμάκιο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) στα γραφεία της στην Αθήνα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που παίρνει για το συντονισμό όλων των αγωνιστικών δυνάμεων απέναντι στην καπιταλιστική κρίση.

Ο Γιώργος Μαυρίκος, ΓΓ της ΠΣΟ, δήλωσε για το πλαίσιο της συνάντησης: «Εχουμε καλέσει στην Αθήνα την ΙΝΤΕΡΣΙΝΤΙΚΑΛ της Πορτογαλίας που είναι η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας, με στόχο να συζητήσουμε μαζί τους τις δυνατότητες συντονισμού όλων των αγωνιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη απέναντι στην καπιταλιστική κρίση και τις συνέπειες που αυτή έχει στην εργατική τάξη και τους λαούς. Οι σχέσεις της ΠΣΟ με την ΙΝΤΕΡΣΙΝΤΙΚΑΛ είναι παλιές, ιστορικές και συντροφικές. Και θέλουμε αυτές τις σχέσεις να τις ενισχύσουμε και να τους δώσουμε συγκεκριμένο περιεχόμενο, προκειμένου να βγουν ωφελημένοι η εργατική τάξη και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα».

«Οι εργάτες δεν παραδίδονται»

Ο «Ρ» είχε μια σύντομη συζήτηση με τον Κάρλος Αρμένιο, που είχε ως εξής:

-- Σήμερα που η καπιταλιστική κρίση χτυπά το λαό της Πορτογαλίας, με ποιο τρόπο πρέπει να αντιδράσει η εργατική τάξη της χώρας;

-- Οπως αντέδρασε μέχρι τώρα, μέσα από οργανωμένη αντίσταση και παρέμβαση, όπως τη σχεδιάζουν τα συνδικάτα και η Γενική τους Συνομοσπονδία CGTP. Με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε ότι οι εργάτες δεν παραιτούνται, δεν παραδίδονται από τον αγώνα τους, ότι δε δέχονται αυτή την κατάσταση ως αναπόφευκτη και, κύρια, ότι υποστηρίζουν τις προτάσεις της ΙΝΤΕΣΙΝΤΙΚΑΛ, οι οποίες είναι και οι μοναδικές που μπορούν να βγάλουν τη χώρα από αυτήν την κατάσταση και απαντούν στις ανάγκες του λαού, των οικογενειών και της Πορτογαλίας.

-- Ποιες είναι οι σχέσεις που έχετε αναπτύξει με την ΠΣΟ;

-- Οι σχέσεις μας με την ΠΣΟ ήταν πάντα αδελφικές. Ο σκοπός μας, ερχόμενοι εδώ, δεν είναι απλά να συνεχίσουμε αυτές τις σχέσεις, αλλά να τις εμβαθύνουμε. Βλέπουμε ότι η ΠΣΟ μεγαλώνει σε δυνάμεις, στεριώνει σε όλο και περισσότερα μέρη του κόσμου, γίνεται όλο και πιο δραστήρια. Αυτή της η δραστηριότητα πρέπει να συνεχιστεί και να εμβαθυνθεί και εμείς είμαστε εδώ για να συνεισφέρουμε και σε αυτήν την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ