Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εκλογοαπολογιστική συνέλευση μεθαύριο Πέμπτη

Περιοδεία πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής στις κεντροποιημένες υπηρεσίες και στις θυγατρικές της «Alpha Bank» και στο κέντρο χρηματοδοτήσεων της Εθνικής Τράπεζας στη λεωφ. Αθηνών. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Σωματείο και να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση που θα γίνει μεθαύριο, Πέμπτη 13 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πίσω από τη Μητρόπολη).

Το Σωματείο, στο οποίο μπορεί να είναι μέλη όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, αναδεικνύει την ανάγκη ενιαίας αγωνιστικής δράσης στην ενιαία επίθεση που δέχεται το σύνολο των εργαζομένων. Τονίζει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να βάλουν στην άκρη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στην ΟΤΟΕ και τα επιχειρησιακά σωματεία και μαζί με το Σωματείο να αναλάβουν ενεργό δράση για την οργάνωση του αγώνα, να βάλουν εμπόδια στην εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων, να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα που μοιράστηκε τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι απαιτείται «ένα συνδικαλιστικό κίνημα απαλλαγμένο από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, που θα στηρίζεται και θα αναπτύσσει την κοινωνική συμμαχία, που δε θα παλεύει μόνο για επιμέρους βελτιώσεις, αλλά για το σύνολο των αναγκών της οικογένειας. Ενα κίνημα που θα βάζει στην ημερήσια διάταξη το κεντρικό πρόβλημα: Ανάπτυξη για το λαό, με απαλλαγή από το ζυγό των μονοπωλίων και της ΕΕ και όχι ανάπτυξη για τα μονοπώλια, με το λαό εξαθλιωμένο».

Σε συζητήσεις που έγιναν ένα τμήμα των εργαζομένων εξέφρασε την ανησυχία του για το χτύπημα των μισθών. Επίσης, επισημάνθηκε η επιζήμια για τους εργαζόμενους δράση του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ