Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΨΝΑ
Πέτυχαν την καταβολή των δεδουλευμένων

Αρνήθηκαν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ την εγγραφή στο σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου

Μια ακόμη νίκη «μετρούν» οι καθαρίστριες του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΔΑΦΝΙ), καθώς η εργολαβική εταιρεία ICM κατέβαλε τα δεδουλευμένα τους, μετά από παρεμβάσεις τους μαζί με την Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο ΨΝΑ.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρότειναν στο ΔΣ του σωματείου Εργαζόμενων του ΨΝΑ την εγγραφή των εργαζομένων στην καθαριότητα στο σωματείο, αλλά και των υπόλοιπων εργαζομένων, ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας. Οπως καταγγέλλει, η επιτροπή του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο, η παράταξη «Δημοκρατική Συνεργασία» (πρώην ΠΑΣΚΕ) και η ΔΑΚΕ απέρριψαν την πρόταση επικαλούμενη καταστατικό κώλυμα νομικής φύσης. Η πρόταση θα είχε την πλειοψηφία, αν αυτές οι παρατάξεις πραξικοπηματικά δεν αρνιόντουσαν τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους να απομονώσουν αυτές τις συμβιβασμένες δυνάμεις και να ακολουθήσουν το δρόμο της οργανωμένης πάλης και της ανυπακοής.

Σημαντική άνοδος των ταξικών δυνάμεων

Ανοδο σημείωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, παράταξη που συσπειρώνει δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΨΝΑ, μπροστά στις αρχαιρεσίες για εκλογή αντιπροσώπου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Η ΑΣΥ αναδείχθηκε σε πρώτη δύναμη και εξέλεξε τον αντιπρόσωπο. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Ψήφισαν 280 (από 345). Ακυρα - Λευκά: 7. ΑΣΥ: 93 ψήφους (από 38), ΔΑΣ (πρώην ΠΑΣΚΕ): 91 ψήφους (από 204). ΔΑΚΕ: 60 ψήφους (από 85). ΑΡΣΥ: 29 ψήφους (σ.σ. κατέβαινε για πρώτη φορά).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ