Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΣΕΝ
Με σοβαρές ελλείψεις ξεκίνησαν τα μαθήματα

Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά, τονίζει η ΠΕΜΕΝ

Παρά τις πρόσφατες υποσχέσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου για το οξυμένο πρόβλημα στο ΚΕΣΕΝ/ Μηχανικών στην κάλυψη όλων των μηχανικών για την παρακολούθηση κύκλων μαθημάτων σε Α' και Β' Μηχανικούς, προχτές που ξεκίνησε ο νέος κύκλος σπουδών, το πρόβλημα, όπως καταγγέλλει η ΠΕΜΕΝ, παραμένει και οξύνεται. Για το λόγο αυτό απαιτεί από τον υπουργό να κάνει πράξη τη δέσμευσή του και να προχωρήσει στην άμεση κάλυψη των θέσεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό και ναυτοδιδάσκαλους για την απορρόφηση και των υπολοίπων Μηχανικών που βρίσκονται εκτός τμημάτων ως υπεράριθμοι.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν 6 τμήματα για τους Β' Μηχανικούς και 2 τμήματα για τους Α' μηχανικούς, με αποτέλεσμα 41 Α' Μηχανικοί να έμειναν εκτός τμημάτων ως υπεράριθμοι. Ο υπουργός στις αρχές Οκτώβρη, απαντώντας στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου, είχε δηλώσει ότι «ξεκίνησε η αξιολόγηση για 202 ωρομίσθιους καθηγητές», ενώ στην πράξη, όπως καταγγέλλει η ΠΕΜΕΝ, παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, ενώ οι θέσεις ναυτοδιδασκάλων Μηχανικών δεν καλύφθηκαν παρά την προσφορά συναδέλφων να διδάξουν ακόμα και άμισθοι.

Επίσης, σε έγγραφο του υπουργείου Ναυτιλίας στις 23/11/2012 αναφέρεται ότι «ο ελάχιστος προϋπολογισμός των επενδύσεων που προγραμματίζουμε για την αναβάθμιση του συστήματος Ναυτικής Εκπαίδευσης ανέρχεται στο ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ. Συνυπολογίζοντας και τις δράσεις που ήδη υλοποιούνται ο προϋπολογισμός αυτός ανέρχεται σε 94 εκατομμύρια ευρώ». Στην πραγματικότητα, τονίζει η ΠΕΜΕΝ, αυτό που ζουν οι εκπαιδευόμενοι και μετεκπαιδευόμενοι είναι η διαλυτική κατάσταση σε ΚΕΣΕΝ-ΑΕΝ, η οποία προκαλεί πρόσθετα προβλήματα στον οικονομικό και επαγγελματικό προγγραμματισμό σε βάρος των Μηχανικών και των οικογενειών τους, με αποτέλεσμα να παραμένουν μεγάλο χρονικό διάστημα στην ανεργία για να παρακολουθήσουν έναν κύκλο μαθημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ