Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να δοθούν άμεσα τα δελτία για τα μαθητικά εισιτήρια

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Μεγάλη καθυστέρηση υπάρχει, για άλλη μια χρονιά, στη διανομή των δελτίων για τα μαθητικά εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και, γι' αυτό το θέμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας και Ανάπτυξης. Στην Ερώτηση αναφέρει:

«Διανύουμε τον 4ο μήνα λειτουργίας των σχολείων και οι μαθητές δεν έχουν πάρει ακόμη το δελτίο μαθητικού εισιτηρίου για τις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ). Εφτασαν κάποιοι να πληρώνουν και βαρύ πρόστιμο, όταν με τη βεβαίωση του σχολείου τους ζητούν το μειωμένο εισιτήριο που δικαιούνται.

Το γεγονός αυτό επιβαρύνει επιπλέον τον οικογενειακό προϋπολογισμό μετά και την καρατόμηση μισθών και συντάξεων. Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μαθητές των νυχτερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ, που μέσα σε συνθήκες όξυνσης της ανεργίας, απολύσεων, μείωσης του εισοδήματός τους, καλούνται να πληρώνουν και τις μετακινήσεις τους, με αποτέλεσμα πολλοί να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους.

Ο ΟΑΣΑ επιρρίπτει τις ευθύνες για τη μη υπογραφή σύμβασης στο Υπουργείο Παιδείας. Σε γραπτή ερώτησή μας το Υπουργείο Παιδείας απάντησε στις 29/10/2012 ότι «έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την προέγκριση της απαιτούμενης πίστωσης» και παραπέμπει στη συνέχεια ν' απαντήσει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ούτε απάντηση ούτε λύση δόθηκε ακόμη και έχουμε φτάσει ήδη στη μέση της σχολικής χρονιάς».

Ο βουλευτής ρωτά τους υπουργούς τι ενέργειες θα κάνουν άμεσα ώστε:

  • Να λυθεί τώρα το ζήτημα και να δοθούν τα δελτία μαθητικού εισιτηρίου στους μαθητές.
  • Να εξασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών των νυχτερινών σχολείων που έμειναν άνεργοι καθώς και των μαθητών που οι γονείς τους είναι άνεργοι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ