Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ
Συμβολική κίνηση κόντρα στον υποσιτισμό μαθητών

Τα φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών στη χώρα μας πολλαπλασιάζονται. Απέναντι σ' αυτή τη βαρβαρότητα, Κύπριοι εκπαιδευτικοί, σε μια συμβολική κίνηση με πρωτοβουλία της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), συγκέντρωσαν το ποσό των 30.000 ευρώ και το απέστειλαν στο ΔΣ της ΔΟΕ προκειμένου να αξιοποιηθεί για βοήθεια σε παιδιά που υποσιτίζονται. Το ΔΣ της ΔΟΕ από την πλευρά του αποφάσισε να προσφέρει άλλα 30.000 ευρώ κι έτσι συγκεντρώθηκε το ποσό των 60.000 ευρώ, με το οποίο η ΔΟΕ θα προχωρήσει στη συμβολική πράξη της κάλυψης (στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων) σε καθημερινή βάση και μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους, του κολατσιού όλων των μαθητών Σχολείων που θα προταθούν από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών.

Το ΔΣ της ΔΟΕ καλεί τους συλλόγους του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης να υποδείξουν (μέχρι την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη) σχολεία που έχουν ανάγκη, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση της συμβολικής προσπάθειας των Ομοσπονδιών από τις 15 Γενάρη του 2013.

Παράλληλα, με την ανακοίνωση αυτής της πρωτοβουλίας, το ΔΣ της ΔΟΕ τονίζει για το πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών, ότι «με διακριτικότητα έθεσε και θέτει το θέμα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας από το Δεκέμβρη του 2011 έως και σήμερα, αναζητώντας λύση όχι στη λογική του εθελοντισμού, της εκκλησίας και των φιλανθρωπικών οργανώσεων αλλά στη θεσμική συνολική αντιμετώπισή του από τη συντεταγμένη πολιτεία. Δυστυχώς, οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις και δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είτε παραμένουν στα χαρτιά είτε παραπέμπουν την αντιμετώπισή του στην ελεήμονα διάθεση των φορέων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ