Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διέγραψαν από το «Μητρώο» διοικητικούς υπαλλήλους...

...σε τέσσερα πανεπιστήμια!

Οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων Αιγαίου, Ιωαννίνων και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε κοινή ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ότι «ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Μανιτάκης, διέγραψε από το "Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου", διοικητικούς υπαλλήλους τεσσάρων Πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πάντειο Πανεπιστήμιο)».

Οι πρυτάνεις χαρακτηρίζουν την πράξη αυτή, «σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, πρόδηλα αντισυνταγματική κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαιοκρατικής αρχής, θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων και ασφάλειας δικαίου, και πολλαπλώς άνομη». Αναφέρουν πως «οι πράξεις αυτές του υπουργού καταστρέφουν με τυφλό και παράλογο τρόπο τη λειτουργία των συγκεκριμένων πανεπιστημίων, δίνοντας την εντύπωση της περιττής ανθρωποθυσίας με άμεσες συνέπειες στους φοιτητές μας και στους γονείς τους, καθώς και στο επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό της χώρας μας».

Οι πρυτάνεις καλούν τον υπουργό, «κ. Μανιτάκη, να επαναφέρει τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ ως είχαν στο Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου».

Κινητοποιήσεις στο ΑΠΘ

Με 4ωρες στάσεις εργασίας μέχρι και την Παρασκευή συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ. Σήμερα, στις 11 το πρωί, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Μέσα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες αποφάσισαν και απαιτούν από το υπουργείο να πάρει πίσω την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και το νόμο 4093/12.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, ζητούν από τη διοίκηση του πανεπιστημίου: Να μην υπογράψει τις πράξεις διαθεσιμότητας και να επισπεύσει τη συνεδρίαση της Συγκλήτου προκειμένου να συζητήσει το θέμα της εφεδρείας των διοικητικών υπαλλήλων και να πάρει απόφαση για το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ