Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Διακομματική απάντηση στις ΗΠΑ

Κατατέθηκε στην Κρατική Δούμα της Ρωσίας το νομοσχέδιο με το οποίο θα απαγορεύεται η είσοδος στο έδαφος της Ρωσίας εκείνων των πολιτών των ΗΠΑ που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, πιθανόν και οι βασανιστές του Γκουαντάναμο.

Πρόκειται για άμεση απάντηση της Ρωσίας στο νομοσχέδιο που εγκρίθηκε την περασμένη Πέμπτη από τη Γερουσία των ΗΠΑ και αφορά στη λεγόμενη λίστα Μαγκνίτσκι, με την οποία θεσμοθετείται λίστα προσώπων στα οποία απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο υποβλήθηκε στην Κρατική Δούμα στις 10 Δεκέμβρη από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Σεργκέι Ναρίσκιν, και τους ηγέτες και των τεσσάρων κομμάτων που εκπροσωπούνται στο ρωσικό Κοινοβούλιο. Αναμένεται πως όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Κρατικής Δούμας - της «Ενιαίας Ρωσίας», του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος και της «Δίκαιης Ρωσίας» - θα υπερψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, κι ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Γενάρη του 2013.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μπορεί να ονομαστεί «Νόμος του Ντίμα Γιάκοβλεφ», στη μνήμη του δίχρονου αγοριού από τη Ρωσία που έχασε τη ζωή του από ασφυξία στο αυτοκίνητο που τον κλείδωσε ο Αμερικανός πατριός του.


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ