Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
Παιδικά χαμόγελα σε εκδήλωση ταξικής αλληλεγγύης

Αγοράκια και κοριτσάκια (από νηπιαγωγεία και δημοτικά της περιοχής) χέρι - χέρι με τους μπαμπάδες και τις μαμάδες τους, έφταναν την Κυριακή το μεσημέρι στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, για να συμμετάσχουν στην ψυχαγωγική εκδήλωση για παιδιά της Λαϊκής Επιτροπής Ν. Ιωνίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης».

Μια εκδήλωση ταξικής αλληλεγγύης, ανάμεσα στις πολλές που έχουν οργανωθεί στον ένα χρόνο «ζωής» της Λαϊκής Επιτροπής, που αντιλαμβάνεται τη δύσκολη περίοδο που περνούν μικρά παιδιά και νέοι γονείς και στο επίπεδο του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας και του ελεύθερου χρόνου. Η οργάνωση των εκδηλώσεων είναι ανοιχτές και δωρεάν και χαρακτηριστικό τα όσα έλεγαν νέες μητέρες: «Βγαίνουμε από το σπίτι με τα παιδιά. Δεν κλειδώνονται μέσα τα παιδιά. Διαφορετικά, δεν υπάρχει δυνατότητα...», «δεν έχουμε την άνεση να πάμε κάπου με τα παιδιά, αντιμετωπίζουμε οικονομικές δυσκολίες, είναι σημαντική πρωτοβουλία για τα παιδιά. Μια Κυριακή έχουμε να τους αφιερώσουμε, εδώ διασκεδάζουν...», «έστω και με απλά υλικά που φτιάχνουν κατασκευές τα παιδιά, χαίρονται, κοιτάξτε τα, τα παίρνουν και στο σπίτι, τα έχουν φτιάξει μόνα τους...».

Πρώτη δραστηριότητα των παιδιών, το χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Κατασκευές από διάφορα υλικά, φτιάχνουν τα πιτσιρίκια όπως χριστουγεννιάτικες κάρτες, στολίδια για το σπίτι, μπάλες.

Δεύτερη δραστηριότητα η διαδραστική αφήγηση παραμυθιού, με τα παιδιά να συμμετέχουν και να γνωρίζουν από το παραμύθι κι άλλα παιδάκια που είναι σαν αυτά μόνο που το δέρμα τους είναι σοκολατί...

Ακολούθησε κουβέντα με τους γονείς για το πώς μιλάνε στα παιδιά για την κρίση και για άλλα θέματα που αφορούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών.


Την Πέμπτη 20-12, στις 7 μ.μ., στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, θα γίνει τελικά η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά και γονείς της Λαϊκής Επιτροπής και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης». Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση από τους μαθητές του σχολείου με το έργο του Κ. Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία».

Στη Θεσσαλονίκη

Με μαζική συμμετοχή των παιδιών και των γονιών τους, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά που οργάνωσαν οι Λαϊκές Επιτροπές Πολίχνης και Μετεώρων στη Θεσσαλονίκη. Για περίπου 2 ώρες τα παιδιά ξεφάντωσαν με χειροτεχνίες και μουσικοκινητικά δρώμενα που προετοίμασαν οι φοιτήτριες παιδαγωγικής που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Γέλασαν με την ψυχή τους παρακολουθώντας τον καραγκιόζη που παρουσίασε το θέατρο Σκιών «Αγάπιος». Απόλαυσαν εδέσματα που ετοίμασαν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Πολίχνης, και πήραν ένα μικρό δώρο από τον Αϊ Βασίλη.

Στη Λάρισα

Νότα χαράς και αισιοδοξίας αποτέλεσε για τα παιδιά ανέργων η εκδήλωση που οργάνωσε, την περασμένη Κυριακή, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Τα παιδιά πήραν τα δωράκια που μοιράστηκαν, έπαιξαν στον παιδότοπο, παρακολούθησαν κουκλοθέατρο που παρουσίασε ομάδα του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, άκουσαν παιδικά, αλλά και ταξικά τραγούδια από τo συγκρότημα της Μαρίας και του Δημήτρη Φωτιάδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ