Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν την Κυριακή στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας για να υπερασπιστούν το δημόσιο σύστημα Υγείας και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα σχέδια της περιφερειακής κυβέρνησης της Μαδρίτης να ιδιωτικοποιήσει έξι νοσοκομεία και 27 Κέντρα Υγείας, αλλά και ενάντια στην επιβολή υποχρεωτικής καταβολής ενός ευρώ για κάθε συνταγή φαρμάκων.

Με το σύνθημα «Η δημόσια Υγεία δεν πωλείται, υπερασπίσου την», δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας από διάφορα νοσοκομεία και κατέληξαν στην «Πουέρτα ντελ Σολ», όπως είχαν πράξει και σε πρόσφατες ανάλογες κινητοποιήσεις. Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι στον τομέα της δημόσιας Υγείας βρίσκονται τις τελευταίες 11 μέρες σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Χτες το βράδυ, αναμενόταν να πραγματοποιηθεί νέα μαζική κινητοποίηση στη Μαδρίτη και σε άλλες 55 πόλεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι. Τις διαδηλώσεις διοργανώνουν μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις και κοινωνικοί φορείς ενάντια στις περικοπές που εφαρμόζονται στην Υγεία, στην Παιδεία, στις συντάξεις καθώς καθώς και στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ