Παρασκευή 23 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ
Αρνούνται την ιδιωτικοποίηση

Την άρνησή τους στην ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ, επιμένουν να δηλώνουν οι σπουδαστές δεκάδων Σχολών Μαθητείας του Οργανισμού, σε όλη τη χώρα. Με διάφορες μορφές αγώνα, καταλήψεις, πορείες, κλείσιμο δρόμων, οι σπουδαστές δείχνουν αποφασισμένοι να μαζικοποιήσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους, διεκδικώντας τη διατήρηση του δημόσιου και ενιαίου χαρακτήρα του Οργανισμού.

Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει οι Σχολές Μαθητείας στην Πάτρα, στον Πύργο, στην Καλαμάτα, στο Αγρίνιο, στην Κέρκυρα, στα Γιάννενα, στην Αρτα, στο Ναύπλιο. Στην Αθήνα υπό κατάληψη βρίσκονται οι σχολές στον Πειραιά, στο Καλαμάκι και το Αιγάλεω.

Οι σπουδαστές των Σχολών Μαθητείας καταγγέλλουν την κυβέρνηση ως την κύρια υπεύθυνη για τα προβλήματα και τα κενά που υπάρχουν στο σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα και για τη μετατροπή του ΟΑΕΔ σε οργανισμό εργοδοτών και περιορισμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΟΕΛ) του ΟΑΕΔ κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της από την ερχόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ ξεκινούν απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα 26 Μάρτη. Οι διευθυντές, υποδιευθυντές των Σχολών Μαθητείας, ΚΕΚ και ΙΕΚ έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, αρνούμενοι να δεχτούν την τριχοτόμηση και ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ. Την απεργία διαρκείας που προκήρυξε η ΟΕΛ στηρίζει με τη συμμετοχή της και η Ενωση Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ