Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κίνδυνοι από την υποχρηματοδότηση στην Υγεία...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ανακοινώθηκε για την έλλειψη φαρμάκων στην αγορά. Θα εξεταστεί - δηλώνει ο εισαγγελέας του Α. Πάγου - αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της έκθεσης ασθενών σε κίνδυνο.

Το πρόβλημα όμως ότι ακόμη και η καλύτερη δυνατή εισαγγελική έρευνα το πολύ πολύ να οδηγήσει στη σύλληψη φυσικών προσώπων.

Με την πολιτική άραγε που ακολουθεί η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας και του Φαρμάκου... τι θα γίνει;

Γιατί εδώ στα σίγουρα έχει διαπραχθεί το αδίκημα της «έκθεσης ασθενών σε κίνδυνο» όταν υποχρηματοδοτείται η υγεία, καταστρέφονται τα δημόσια νοσοκομεία και κάθε δομή παροχών προς το λαό.

Για την ακρίβεια κάθε εργαζόμενος, μισθωτός, αγρότης, αυτοαπασχολούμενος είναι σε κίνδυνο, αφού αν αρρωστήσεις γλυτώνεις μόνον αν έχεις λεφτά... Βεβαίως αυτό δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπόθεση εισαγγελέα, αλλά του λαού.

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ο Μόντι στην Ιταλία! Δε θα είναι, λέει, υποψήφιος για τις εκλογές, μπορεί όμως ωραιότατα να είναι ο αυριανός πρωθυπουργός. Είναι... ανοιχτός και διαθέσιμος σε μετεκλογικές συνεργασίες.

Ιδέα δεν έχουμε πια κυβέρνηση φυσικά θα προκύψει στη γειτονική χώρα. Ξέρουμε όμως ποια θα είναι η πολιτική της. Αυτή της ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου και της συρρίκνωσης των λαϊκών δικαιωμάτων.

Αυτή, δηλαδή, που εφαρμόζεται σε όλη την ΕΕ ανεξαρτήτως μνημονίων, χρεών και δεικτών ανάπτυξης. Τώρα το αν θα την ασκούν εκλεγμένοι πρωθυπουργοί ή διορισμένοι, προφανώς λίγο τους νοιάζει. Η... δουλειά να γίνεται.

ΜΑΛΙΣΤΑ κ.κ. Στουρνάρα και Μαυραγάνη, το καταλάβαμε. Θα συλλέγουμε αποδείξεις και το 2013. Χαρτάκια παντού για να έχουμε όταν θα έρθει η ώρα της Εφορίας.

Μόνο που ίσως θα έπρεπε να ρίξουν και μια ματιά σε αυτό που λέγεται χριστουγεννιάτικη αγορά. Δηλαδή το... φαινόμενο όπου ο κόσμος περπατάει, κοιτάζει βιτρίνες και μετά... γυρίζει σπίτι του.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ