Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Απεργούν την Κυριακή 30 Δεκέμβρη

Απάντηση στα σχέδια για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας δίνουν οι φορείς των εργαζομένων και μικρών επιχειρηματιών

Απεργιακή απάντηση στα προωθούμενα σχέδια της τρικομμματικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ -κατ' απαίτηση των μονοπωλίων- να καταργήσει οριστικά την Κυριακάτικη αργία, δίνουν την Κυριακή 30 του Δεκέμβρη, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες και αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ. Υπενθυμίζεται ότι το άνοιγμα των καταστημάτων και δεύτερη Κυριακή μέσα στο Δεκέμβρη (30/12) επικυρώθηκε πριν λίγες μέρες από την κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στο εμπόριο και τις υπηρεσίες όλες τις προηγούμενες μέρες έδωσαν τη «μάχη» της ενημέρωσης με καθημερινές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, κυρίως σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα και πολυκαταστήματα στην Αθήνα («Νότος Γκάλερι», «Αττικα», «Φωκάς» και αλλού). Κάλεσαν εργαζόμενους και καταναλωτές να κλείσουν τα αυτιά στα ψέμματα των πολυεθνικών και της κυβέρνησης για τη δήθεν «διευκόλυνση» των καταναλωτών στα ψώνια, την «τόνωση» της αγοράς, τη μείωση της ανεργίας. Να συσπειρωθούν στον κοινό αγώνα και να διεκδικήσουν:

  • Οχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, νομοθετική κατοχύρωσή της.
  • Ωράριο εθνικό, υποχρεωτικό για όλους.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

«Δε λείπουν οι μέρες από το λαό για να ψωνίσει. Τα χρήματα λείπουν. Δεν ισχύει ότι οι καταναλωτές "δεν αδειάζουν" άλλη μέρα για ψώνια. Οι τσέπες είναι εντελώς άδειες», υπογραμμίζουν στο κοινό τους κάλεσμα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία και ενώσεις των ΕΒΕ.

Και συνεχίζουν: «Η αλήθεια είναι ότι το μέτρο αυτό είναι απαίτηση των πολυεθνικών, της ΕΕ εδώ και πολλά χρόνια και θα έχει ως αποτέλεσμα: Την "τόνωση" των πολυεθνικών με το κλείσιμο των μικρών μαγαζιών. Την γιγάντωση της ανεργίας, τη νομοθέτηση καθεστώτος εργασιακού μεσαίωνα για όλους τους εργαζόμενους. Μεροκάματα Κίνας και Ινδίας χωρίς "γιορτές και σχόλες". Για αυτούς τους λόγους αξιοποιούν και το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 30 Δεκέμβρη.

Μια Κυριακή είχε μείνει στις εργατικές οικογένειες, σε όσους έχουν ακόμα δουλειά, για να βρίσκονται σαν οικογένεια και αυτή θέλουν να την φάνε! Την Κυριακή 30 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στα μαγαζιά απεργούμε! Αυτή η απεργία δεν αφορά μόνο εμάς. Μας αφορά όλους. Φίλοι καταναλωτές βοηθήστε τον αγώνα μας, είναι και δικός σας αγώνας», καταλήγει το κοινό κάλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ