Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ «ΜΑΡΦΙΝ ΕΓΝΑΤΙΑ»
Ανακοίνωσε πρόγραμμα «εθελούσιας» εξόδου

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να υπερασπίσουν το δικαίωμα στη δουλειά

Πρόγραμμα «εθελούσιας» εξόδου ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες και η τράπεζα «Μαρφιν Εγνατία», μέλος του Ομίλου Λαϊκής Τράπεζας (το 84% των μετοχών κατέχει η Κυπριακή Δημοκρατία). Στη σχετική ανακοίνωση η εργοδοσία επικαλείται την «εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και των επιπτώσεών της στο χρηματοπιστωτικό σύστημα Ελλάδας και Κύπρου και με βάση το διάταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιβάλλεται η αναδιοργάνωση της Marfin Εγνατία Τράπεζας στην Ελλάδα και η ουσιαστική μείωση του λειτουργικού κόστους». Σε απλά ελληνικά, μείωση του λειτουργικού κόστους σημαίνει κατά κύριο λόγο μείωση του προσωπικού και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε πρόγραμμα «εθελούσιας» εξόδου, η διάρκεια του οποίου είναι από τις 21/12/2012 έως 11/1/2013.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η αξίωση της εργοδοσίας οι εργαζόμενοι που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «να απέχει από κάθε ιδιωτική και ιδίως δημόσια δήλωση αναφορικά με την τράπεζα, και ιδίως να μην αναφερθεί ποτέ προφορικώς ή εγγράφως αρνητικά για την τράπεζα»!

Οι ταξικές δυνάμεις, η «Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων», αναφερόμενοι στο πρόγραμμα «εθελούσιας» εξόδου επισημαίνει ότι μοναδικός σκοπός της εργοδοσίας είναι η «αύξηση της ανταγωνιστικότητας και η διασφάλιση της κερδοφορίας της». Πιο κάτω σημειώνεται πως «η λογική όλων όσοι -ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Ριζοσπαστικό Μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ)- μιλούν για πυλώνες κρατικοποιημένων Τραπεζών με κοινωνικό χαρακτήρα προς όφελος της "ανάπτυξης" είναι απάτη. Η κρατική -Κυπριακή- εκδοχή καταρρίπτει και αυτό το μύθο».

Καταλήγοντας καλεί τους εργαζόμενους σε οργάνωση της δράσης τους «για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη δουλειά μας. (...) Να οργανώσουμε τη δική μας επίθεση στα σχεδία των Τραπεζιτών και της Διοίκησης. Καμία υποχώρηση -καμία υποταγή- καμία μοιρολατρία στη λογική του μικρότερου κακού. Αυτή είναι λογική που μας έφερε εδώ. Μπορούμε και πρέπει να την ανατρέψουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ