Τρίτη 8 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Εγγυάται κι αυτός άμεσο και σίγουρο κέρδος

Διαβεβαιώσεις στο γερμανικό κεφάλαιο ότι θα έχει μεγάλες αποδόσεις αν επενδύσει στην Ελλάδα

Την προσωπική του διαβεβαίωση ότι τα γερμανικά μονοπώλια θα έχουν μόνο κέρδη από τη δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα, πρόσφερε κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο ο Καρ. Παπούλιας, προσθέτοντας τη δική του φωνή στην εκστρατεία της κυβέρνησης για την «προσέλκυση επενδύσεων».

«Σήμερα, υπάρχουν συνθήκες πρόσφορες για επενδύσεις και θέλω να σας διαβεβαιώσω προσωπικά, και να διαβεβαιώσω και τους Γερμανούς επιχειρηματίες, ότι έχουν μόνο να κερδίσουν από την δραστηριότητά τους στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον Γερμανό ομόλογό του Γιοάχιμ Γκάουκ.

Αναπαρήγαγε, δηλαδή, κι αυτός το κυρίαρχο μήνυμα που εκπέμπει σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση προς τα εγχώρια και ξένα μονοπώλια, επιδιώκοντας να πείσει ότι έχουν διαμορφωθεί όλες οι προϋποθέσεις για την εγγυημένη κερδοφορία των επενδυτών - επιχειρηματικών ομίλων. «Στην Ελλάδα έχουν αλλάξει πολλά χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού που πληρώνει βαρύ τίμημα», συμπλήρωσε ο Καρ. Παπούλιας, επαληθεύοντας επί της ουσίας ότι οι θυσίες αυτές έχουν γίνει στο βωμό της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της ανάκαμψης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Γ. Γκάουκ εξέφρασε την υποστήριξή του στην κυβέρνηση και την υλοποίηση των φιλομονοπωλιακών μεταρρυθμίσεων, δηλώνοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί και στο μέλλον να βασίζεται στη βοήθεια της Γερμανίας», συμπληρώνοντας με νόημα ότι «σε καιρούς κρίσης, αναμένουμε οι δύο πλευρές να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους». Οι δύο πρόεδροι ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Ολυμπία: Μύθος, Λατρεία, Αγώνες», η οποία φιλοξενείται υπό την αιγίδα τους στο Βερολίνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ