Παρασκευή 11 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης για τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή»

Στις 6 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», στο Θησείο

Στην Εκθεση που είναι αφιερωμένη στην ιστορική διαδρομή του «Οδηγητή» με αφορμή το 1.000στό του φύλλο αναφέρεται το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, σημειώνοντας τα εξής:

«Ο "Οδηγητής", το όργανο του Κεντρικού Συμβουλίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, συμπληρώνει 1.000 φύλλα κυκλοφορίας. Συνεχίζει τη μαχητική πορεία για την αποκάλυψη της αλήθειας, για τη διάδοση της ανατρεπτικής πολιτικής του ΚΚΕ. Το Σάββατο 12 Γενάρη, θα κυκλοφορήσει το 1000στό φύλλο του "Οδηγητή".

Ο "Οδηγητής" πρωτοκυκλοφόρησε παράνομα σαν "φως που καίει" μέσα στα σκοτάδια της δικτατορίας. Το πρώτο του φύλλο, βγήκε στις 22 Σεπτέμβρη του '68, λίγες μέρες μετά την ίδρυση της ΚΝΕ. Παρά τις διώξεις, η παράνομη κυκλοφορία του συνεχίστηκε.

Μετά τη δικτατορία και πριν τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ο "Οδηγητής" ξεκίνησε να κυκλοφορεί σαν εβδομαδιαία εφημερίδα. Από το 1991 ως και τις μέρες μας, κυκλοφορεί κάθε μήνα.

Σε όλη του την πορεία, είτε τυπωμένος στον πολύγραφο είτε στη σημερινή του έκδοση, ο "Οδηγητής" αφιερώνει τις σελίδες του στα προβλήματα και τις αγωνίες της νεολαίας, συντροφεύει τους αγώνες της, προβάλλει και υπερασπίζει μαχητικά τη πολιτική του ΚΚΕ, τον αγώνα για την επαναστατική ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης.

Ολη αυτή η ιστορική διαδρομή, από το 1968 ως και τις μέρες μας, παρουσιάζεται στην Εκθεση για τα 1.000 φύλλα του "Οδηγητή" που θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο).

Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 11 Γενάρη, στις 18.00, όπου θα παρουσιαστεί και μικρό καλλιτεχνικό αφιέρωμα.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 20 Γενάρη, από τις 10.00 ως τις 20.00, εκτός Δευτέρας, και τις Κυριακές 10.00 - 14.00.

Παράλληλα, καθημερινά τα απογεύματα, προγραμματίζονται εκδηλώσεις - συζητήσεις για την ιστορία του "Οδηγητή", τη σχέση ενημέρωσης και διαδικτύου κ.ά.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ