Παρασκευή 11 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τις απαράδεκτες διαδικασίες στη Βουλή

Διάβημα στον Ε. Μεϊμαράκη για τα βάρβαρα μέτρα και τον τρόπο που ψηφίζονται, έκανε χτες αντιπροσωπεία του Κόμματος

Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ αποτελούμενη απ' τους Σπύρο Χαλβατζή, Θανάση Παφίλη και Αχιλλέα Κανταρτζή, επισκέφτηκε χτες τον Πρόεδρο της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη και εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για την τακτική της κυβέρνησης που μέσα από πράξεις νομοθετικού περιεχομένου προωθεί τα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

Η εκ των υστέρων κύρωση από τη Βουλή με κατεπείγουσες διαδικασίες, όπως η σχεδιαζόμενη κύρωση των 7 πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που θα έρθουν με τη μορφή ενός νομοσχεδίου για να ψηφιστούν τη Δευτέρα στη Βουλή, συνιστά μια επικίνδυνη διαδικασία.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κάλεσε το Προεδρείο της Βουλής να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να αντιταχθεί σε αυτή την επικίνδυνη τακτική. Ταυτόχρονα, καλεί το λαό να μη νομιμοποιήσει στη συνείδησή του αυτή τη διαδικασία και να αντιπαλέψει τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται.

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη υπό τον πρωθυπουργό, αποφασίστηκε τη Δευτέρα να ψηφιστούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος οι εφτά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που περιέχουν τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του Γενάρη από την τρόικα.

Προκειμένου να προλάβει τις προθεσμίες, που συνδέονται με τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στις 21 Γενάρη, η κυβέρνηση προωθεί με διαδικασίες εξπρές μέτρα - λαιμητόμο για το λαό όπως:

  • Η ψήφιση από τη Βουλή του νέου φορομπηχτικού νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει νέα έσοδα ύψους 2,5 δισ. ευρώ από νέες φορολογίες.
  • Η προώθηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2013, ενώ μέσα στο τρέχον έτος θα πρέπει να εισρεύσουν στα ταμεία έσοδα 2,5 δισ. ευρώ από την πώληση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.
  • Η κατάθεση κυρωτικού νόμου για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούν τους δημοσιονομικούς κανόνες για την εποπτεία της εφαρμογής του Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης (Υπουργεία, ΟΤΑ, ΟΚΑ, Νοσοκομεία και άλλοι φορείς).
  • Η έγκριση των ανατιμήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ (11% μεσοσταθμικά) προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδος ιδιωτών στην Επιχείρηση, στην προοπτική της πλήρους ιδιωτικοποίησής της.
  • Διάσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλή» και «κακή» Τράπεζα, για ξεπούλημα της πρώτης.
  • Προετοιμασία της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2013 - 2016, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν άμεσα νέα μέτρα δημοσιονομικής φύσης, ή μέτρα στον τομέα των εργασιακών σχέσεων.
  • Συνέχιση της αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, που υπολογίζονται σε 9,4 δισ. ευρώ και αφορούν μεγάλες κυρίως επιχειρήσεις που κάνουν μπίζνες με το δημόσιο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ