Παρασκευή 11 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
Σπάει σε «καλό» και «κακό» κομμάτι

Νέος μεγαλομέτοχος αναλαμβάνει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Μη ικανοποιητικές κρίθηκαν οι προφορές των τραπεζικών Ομίλων (Εθνική, Γιούρομπανκ, Αλφα) για την απόσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), που συζητήθηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Για την πρόταση της Τράπεζας Αττικής αναμένεται να αποφασίσει σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει απορριφθεί από τη λεγόμενη Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ, με αιτιολογία το μικρό μέγεθος της ενδιαφερόμενης τράπεζας.

Συγκυβέρνηση και λεγόμενες «εποπτικές αρχές» αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα, ενδεχομένως και σήμερα Παρασκευή, στην κατάτμηση του ΤΤ σε «καλή» και «κακή» τράπεζα. Στην πρώτη θα ενταχθούν οι κερδοφόρες δραστηριότητες και στη δεύτερη τα «βαρίδια», όπως τα προβληματικά δάνεια. Νέος μεγαλομέτοχος στο κερδοφόρο κομμάτι αναλαμβάνει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο διαχειρίζεται τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών (ΕΕ-ΔΝΤ), που αφορούν στην «ανακεφαλαιοποίηση» των τραπεζών.

Σύμφωνα με τις τωρινές εκτιμήσεις τα κεφάλαια που θα συνεισφέρει ο νέος μεγαλομέτοχος - ιδιοκτήτης, υπολογίζονται στα επίπεδα των 4 δισ. ευρώ. Είναι απόλυτα βέβαιο ότι η επίθεση θα κλιμακωθεί απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων. Με τις κυοφορούμενες εξελίξεις δρομολογείται και η ραγδαία απαξίωση των μετοχών, διαδικασία μέσα από την οποία σκοπεύουν να λεηλατήσουν τους δεκάδες χιλιάδες μικρομετόχους, αλλά και ασφαλιστικά ταμεία που έχουν τοποθετηθεί σε μετοχές του ΤΤ.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε απεργία σήμερα και την ερχόμενη Δευτέρα. Χτες πραγματοποίησαν στάση εργασίας και κατάληψη στα κεντρικά γραφεία. Το μεσημέρι έκαναν πορεία προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ