Παρασκευή 11 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «FINTEXPORT»
Απαίτησαν έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Μαχητική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας με σύνθημα «την κρίση να πληρώσει η εργοδοσία»

Δυναμική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας απαιτώντας έκτακτη οικονομική ενίσχυση πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της εριοβιομηχανίας «FINTEXPORT», οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του εργοστασίου από τις 16 Νοέμβρη. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 13 μήνες ενώ με ευθύνη της εργοδοσίας το εργοστάσιο δε λειτουργεί από τον Ιούλη του 2012, με συνέπεια να βρίσκονται σε απελπιστική θέση.

Με πανό «Οχι στην εξαθλίωση - Κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης, εργοδοσίας, ΕΕ» και συνθήματα «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία την κρίση να πληρώσει η εργοδοσία» και «Τα εργοστάσια δεν κλείνουν οι εργάτες, τα κλείνουν τα παράσιτα οι κεφαλαιοκράτες», οι εργαζόμενοι απαίτησαν και την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου με όλες τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους κατοχυρωμένα.

Σε αυτό το πλαίσιο, αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων της FINTEXPORT και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Υφαντουργίας - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), απαίτησε άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Να σημειωθεί πως ενώ η κυβέρνηση αρνείται από το Σεπτέμβρη να χορηγήσει έκτακτο επίδομα στους απλήρωτους εργάτες της FINTEXPORT, την ίδια στιγμή, μόλις χτες, παρουσίαζε προγράμματα «επιδότησης της ανεργίας», δίνοντας ζεστό χρήμα στους εργοδότες.

Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων, αν και ήρθε αντιμέτωπη με διμοιρία των ΜΑΤ στο γραφείο του υπουργού, παρέμεινε στο χώρο απαιτώντας να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα. Τελικά, και κάτω από την ανυποχώρητη στάση τους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υφυπουργό Ν. Παναγιωτόπουλο και την γραμματέα Απασχόλησης Α. Στρατινάκη.

Η συνάντηση έληξε με τη δέσμευση του υφυπουργού να προχωρήσει σε συνεννοήσεις για το θέμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης με το υπουργείο Οικονομικών και να υπάρξει οριστική απάντηση της κυβέρνησης στο θέμα σε νέα συνάντηση με τους εργαζόμενους της «FINTEXPORT» που θα γίνει σήμερα. Στο μεταξύ, αύριο Σάββατο, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νέα Γενική Συνέλευση για να εξετάσουν τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης του αγώνα τους.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν αντιπροσωπεία από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, από ταξικά σωματεία και Ομοσπονδίες, μεταξύ των οποίων το Σωματείο της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», η Ομοσπονδία Φαρμάκου, το Συνδικάτο Τροφίμων Γάλακτος και Ποτών, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και από το Σύλλογο Προσωπικού Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ.

  • Χτες το βράδυ, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, συνεχίζοντας την έκφραση αλληλεγγύης προς τους εργάτες της «FINTEXPORT» παρέδωσε για μια ακόμη φορά τρόφιμα, για να καλύψουν οι εργάτες και οι οικογένειές τους τις άμεσες ανάγκες τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ