Παρασκευή 11 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Σήμερα η νέα κινητοποίηση

Ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία

Με συγκέντρωση σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Ανάπτυξης οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη ενάντια στο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα. Μέτρο το οποίο έχει επιβάλει σε βάρος τους η εργοδοσία εδώ και 9 μήνες και θα συνεχιστεί για άλλους τρεις, καταδικάζοντας 1.000 οικογένειες σε φτώχεια και ανέχεια.

Οι αραβογερμανικοί όμιλοι ADM και Thyssen Krupp στους οποίους έχει παραδοθεί το ναυπηγείο, με την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης να φουσκώνει τα πανιά της επιθετικότητάς τους, πατώντας πάνω στα εργασιακά δικαιώματα και την ίδια τη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους, αφού έχουν εισπράξει μέχρι τώρα 2,3 δισ. ευρώ από τα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού που αφορούν 4 υποβρύχια συν δύο και έχουν παραδώσει μόνο το «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» που γέρνει, αξιώνουν τώρα και άλλο ζεστό χρήμα και άλλα προγράμματα. Επιπρόσθετα, έχουν ανακοινώσει και την απόλυση των 500 από τους 1.000 εργαζομένους.

Η αγωνιστική παράταξη «Εργοστασιακή Επιτροπή» - ενταγμένη στη δύναμη του ΠΑΜΕ - απαιτεί να γίνει τώρα γενική συνέλευση και καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση και οργάνωση, για να διεκδικήσουν με τον αγώνα τους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, να φύγουν τώρα οι ιδιοκτήτες «που μας κουβάλησαν και μας τους επιβάλανε. Η κυβέρνηση να επαναφέρει το Ναυπηγείο κάτω από κρατικό έλεγχο, με όλους τους εργαζόμενους και του Τροχαίου Υλικού με όλα τους τα δικαιώματα και να τους πληρώσει τα οφειλόμενα. Να συνδέσει το Ναυπηγείο, όλη τη Ναυπηγική Βιομηχανία με τις ανάγκες της χώρας στην ακτοπλοΐα, στις μεταφορές, θαλάσσιες και μη, στην Αμυνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ