Τρίτη 27 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΤΑ
Στο δικαστήριο οδηγείται σήμερα εκπαιδευτικός

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αρτας οδηγείται σήμερα ο πρώην πρόεδρος και νυν γραμματέας της ΕΛΜΕ Αρτας Δημ. Σταμούλης, για να εκδικαστεί η έφεση, αφού πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 40 ημερών.

Και αυτό, γιατί, υλοποιώντας ομόφωνα αποφάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρτας και της ΓΣ των καθηγητών, αρνήθηκε «να συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις» και τις απειλές του Διευθυντή του 1ου Λυκείου Ν. Νάκου και να του «παραδώσει» τα γραφεία της ΕΛΜΕ, που βρίσκονταν σ' έναν αποθηκευτικό και υπόγειο χώρο του 1ου Λυκείου, όπου νόμιμα στεγαζόταν και τον είχε διαμορφώσει με δικά της έξοδα η ΕΛΜΕ Αρτας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρτας σε ανακοίνωση εκτιμά ότι στο πρόσωπο του πρώην προέδρου, διώκεται και ποινικοποιείται το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης και ότι «αυτοί που νομίζουν πως με δικαστικές και διοικητικές διώξεις θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών, θα διαψευστούν οικτρά». Τονίζει δε, ότι η ΕΛΜΕ που υπεράσπισε με σκληρούς αγώνες το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των μαθητών, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την πρωινή λειτουργία των σχολείων της πόλης σε κατάλληλες παιδαγωγικές αίθουσες διδασκαλίας και όχι σε αίθουσες υπόγειες, διαιρεμένες, ενοικιαζόμενες, με 30 και 35 μαθητές στοιβαγμένες σ' αυτές.

Καλεί επίσης, την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών, καθώς και τον γγ Περιφέρειας Ηπείρου να παρέμβουν για την προστασία των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να δώσουν αγωνιστικό «παρών», αλλά και τα κόμματα, τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς του νομού να συμπαρασταθούν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του εκπαιδευτικού κόσμου εκφράζει και το ΔΣ της ΟΛΜΕ, το οποίο και θα παραβρεθεί στη δίκη, απαιτώντας το σεβασμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ