Τρίτη 27 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
{Πανσπουδαστικά}
ΠΑΣΠ (κυβέρνηση) και ΕΑΑΚ χέρι-χέρι...

Τα ΕΑΑΚ βρήκαν τον άλλο τους εαυτό στο πρόσωπο της ΠΑΣΠ και η κυβέρνηση βρήκε άλλον έναν κομπάρσο, για το παιχνίδι της τεχνητής κόντρας ανάμεσα στους φοιτητές και τους σπουδαστές που θέλει να στήσει.

Συγκεκριμένα, ΠΑΣΠ και ΕΑΑΚ πήραν από κοινού στο Πολυτεχνείο Κρήτης απόφαση να μη γίνουν αύριο εκλογές, γιατί λέει «είμαστε σε περίοδο αγώνων και οι εκλογές αποπροσανατολίζουν τους φοιτητές». Λες και δεν μπορούν οι εκλογές να γίνουν βήμα καταγγελίας της κυβέρνησης και της πολιτικής της... Μπράβο στα παιδιά! Καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας δε θα μπορούσαν να κάνουν!

Αλλά, φαίνεται, δεν τους έφτανε μόνο αυτό. Πήγαν λοιπόν χτες τα παιδιά των ΕΑΑΚ και -μπροστά στις κάμερες όπως πάντα- τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο ΤΕΙ Ηρακλείου, όπου οι φίλοι τους οι ΠΑΣΠίτες έκαναν εκδήλωση με καλεσμένο τον υπουργό, Π. Ευθυμίου. Γιατί; Μα είναι απλό: για να κρατάνε ζωντανή την πλαστή κόντρα ανάμεσα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση και να δίνουν τον πάτημα στον υπουργό να υποβαθμίζει σε εξτρεμιστικές «μειοψηφίες», όλους όσοι αγωνίζονται για τα πραγματικά συμφέροντα των φοιτητών και σπουδαστών.

Η ΠΑΣΠ και η Μπολόνια

«Πρέπει να προωθήσουμε το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχεται κατά τον προπτυχιακό κύκλο», λέει η ΠΑΣΠ σε ένα καινούριο ιλουστρασιόν φυλλάδιο. Οι άνθρωποι το λένε καθαρά: «προπτυχιακός κύκλος», δηλαδή πρώτος κύκλος σπουδών σύμφωνα με την Μπολόνια, που προβλέπεται να είναι τρίχρονος και θα προκύψει μετά τη διάλυση της ανώτατης εκπαίδευσης. Οταν λένε λοιπόν, «υψηλό επίπεδο», εννοούν «υψηλό επίπεδο» κατάρτισης. Γιατί όλοι οι σοβαροί επιστήμονες και πανεπιστημιακοί έχουν ξεκαθαρίσει πως με σπάσιμο της ανώτατης εκπαίδευσης και τρίχρονες σπουδές δε θα βγαίνουν επιστήμονες. Αυτά όμως η ΠΑΣΠ δεν τολμάει να τα πει στα αμφιθέατρα...

Στο ίδιο φυλλάδιό της, ονειρεύεται «ενίσχυση της κινητικότητας σπουδαστών, εκπαιδευτικού προσωπικού και πτυχιούχων και σύγκλιση των δομών και των προσανατολισμών των εκπαιδευτικών συστημάτων»... Μα αυτό δεν είναι φυλλάδιο της ΠΑΣΠ, πιστή αντιγραφή της διακήρυξης της Μπολόνια είναι! Μήπως το συνέταξε ο ίδιος ο κύριος Ευθυμίου;!

Η ΚΝΕ κι η ΠΚΣ διασκεδάζουν

Πολύ μικρό αποδείχτηκε το θεατράκι του Παντείου Πανεπιστημίου στην Πλάκα, για να χωρέσει τα μέλη και τους φίλους της Τομεακής Οργάνωσης Παντείου της ΚΝΕ, που βρέθηκαν εκεί την Παρασκευή το βράδυ, για μια παράσταση ειδικά γι' αυτούς. Ηταν το έργο «Εκείνος κι εκείνος», τρία μονόπρακτα του Κώστα Μουρσελά, που ενθουσίασε πραγματικά το νεανικό κοινό.

Αμέσως μετά, το γλέντι συνεχίστηκε στο πάρτι της Πανσπουδαστικής στη Νομική, που επίσης γέμισε ασφυκτικά με τα νιάτα της παράταξης.

Ακόμα μεγαλύτερα όμως, αναμένεται να είναι τα γλέντια μετά τη μάχη των εκλογών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ