Πέμπτη 17 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΥΤΟ: «Συσσίτια αλληλεγγύης μέσω κάδων (...) Οι Αθηναίοι αφήνουν φαγητό για φτωχούς και άστεγους στα σκουπίδια» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΜΑ: «Οι εταιρείες έχουν ήδη εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής συμμετοχής, έχουν έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων από τα διόδια αλλά τα έργα στους περισσότερους αυτοκινητοδρόμους έχουν βαλτώσει» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).

ΧΩΡΙΣ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ: «Ουδείς μπορεί να ξορκίσει την εξόφθαλμη αλήθεια που ξέρουμε και εμείς και ο κ. Στουρνάρας: Για τους περισσότερους Ελληνες το 2013 θα είναι "μαύρο" (...) Οι συνέπειες από τη βαθιά ύφεση και το άλμα της ανεργίας θα διαλύσουν τη χώρα (...) Η χώρα συνεχίζει να μην έχει ουσιαστική ευκαιρία ανάκαμψης (...) Η εφαρμογή οποιασδήποτε κοινωνικής πολιτικής (..) παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες (...) Ποια χώρα στον κόσμο θα μπορούσε να σταθεί όρθια εάν μέσα σε 6 χρόνια, και επίσημα πλέον, είχε χάσει σχεδόν το 25% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της; Η Ελλάδα παίρνει χωρίς ανταγωνιστή το παγκόσμιο ρεκόρ (...) Οι προηγούμενες κυβερνήσεις μιλούσαν για πλεόνασμα και ανάπτυξη από το 2012, αντ' αυτού η ύφεση βαθαίνει» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ: «Η πρώτη επέλαση του Μπερλουσκόνι στην πολιτική καταγράφηκε το 1994 και ήρθε να καλύψει το πολιτικό κενό που δημιούργησε η επιχείρηση "Καθαρά χέρια" με βασικό πρωταγωνιστή τον δικαστή Ντι Πιέτρο, που επένδυε σε πολιτική καριέρα. Η σημερινή εντυπωσιακή επανάκαμψή του στην πολιτική γίνεται στο κενό ουσιαστικής εναλλακτικής πρότασης στον έναν χρόνο της διακυβέρνησης Μόντι από την Κεντροαριστερά» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΑΣΗΣ: «Ο ''χώρος'' έχει διευρυνθεί (...) Το πιο επιθετικό κομμάτι της επαναστατικής βίας, ακόμη και το ένοπλο, μπορεί να αλιεύει από πολύ μεγαλύτερη δεξαμενή σε σχέση με το παρελθόν (...) Χιλιάδες νέοι (...) σχεδόν ασυνειδήτως αποδέχονται τη δράση των φυλακισμένων της 17 Νοέμβρη, του Επαναστατικού Αγώνα και της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς (...) Το κοινωνικό και το πολιτικό μίσος θεριεύουν (...) Τα φαινόμενα πολιτικής βίας θα πολλαπλασιασθούν και η χώρα θα κινδυνεύσει να περιπέσει σε κατάσταση σκοτεινή, σαν εκείνη που έζησε η Ιταλία στις δεκαετίες του '70 και του '80» (από άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: «Η γενικευμένη επίθεση σε διάφορους κοινωνικούς χώρους θα εξωθήσει ομάδες αναρχικών σε στρατιωτικού τύπου δράσεις ακόμα και σε αντάρτικο πόλεων;» (στην ΑΥΓΗ).

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ: «Dr Αλέξης και Mr Τσίπρας α λα γερμανικά (...) Μετριοπαθής στις δηλώσεις του για τη συνάντηση με Σόιμπλε, καταγγελτικός στην προεκλογική εκδήλωση του αριστερού Ντι Λίνκε» (στα ΝΕΑ).

ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ: «Η ιδέα πως λειτουργεί κάποιος βαθύς μηχανισμός που στήνει τέτοιες προβοκάτσιες (...) μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται» (στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ