Πέμπτη 17 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Διαμάχη για την κρατική επιχορήγηση

Σε αντιπαράθεση βρίσκονται στελέχη του συνεργαζόμενου κόμματος Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά με τους υπεύθυνους για τα οικονομικά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αιχμή τη μη τήρηση της εκλογικής συμφωνίας για τη μοιρασιά της κρατικής επιχορήγησης. Στελέχη από το Αρμα Πολιτών ζητούν να τους αποδοθεί τμήμα της κρατικής χρηματοδότησης, που πήρε το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη βάση της μεταξύ τους συμφωνίας για την εκλογική και τη μετεκλογική συνεργασία.

Συγκεκριμένα, το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων έλαβε το 2012 το ποσό των 890.000 ευρώ ως κρατική επιδότηση και βάσει της συμφωνίας το 25%, όπως επικαλούνται τα στελέχη του Αρματος Πολιτών, έπρεπε να δοθεί στο κόμμα τους. Ομως, όπως κατήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών, Σ. Στανωτάς, με αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα του οικονομικού εγκλήματος, η συμφωνία δεν τηρήθηκε.

Σύμφωνα με τον Σ. Στανωτά, ενώ έπρεπε το Αρμα Πολιτών να λάβει 225.000 ευρώ, βάσει της συμφωνίας που επικαλείται, ο οικονομικός διευθυντής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ζώης Κολιός, έστειλε μόνο «τις πρώτες 20.000 ευρώ». Οπως προσθέτει στη συνέχεια, παρά τις «έντονες οχλήσεις» του «το όλον θέμα ετέθη εν υπνώσει». Στην αναφορά του το στέλεχος του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών ζητά από τον εισαγγελέα «τη διεξαγωγή έρευνας για την απόδοση ποινικών ευθυνών συγκεκριμένων προσώπων».

Από την πλευρά του Π. Καμμένου, συνεργάτες του δήλωναν ότι την αναφορά στον εισαγγελέα «δεν την έκανε επίσημα το Αρμα Πολιτών», αλλά ένα στέλεχός του, και υποστηρίζουν ότι «οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν έχουν λάβει ακόμα την κρατική επιχορήγηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ