Πέμπτη 17 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εγγυάται νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους

Χρήμα και μέτρα για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας υποσχέθηκε ο Ε. Βενιζέλος μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Τη στρατηγική σύμπλευση των εταίρων της συγκυβέρνησης στην πιστή εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και στην παροχή νέων προνομιών στους επιχειρηματικούς ομίλους, πρόβαλε χτες ο Ε. Βενιζέλος σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, συνέδεσε το «θέμα της βίας» με το «θέμα της οικονομίας», επιβεβαιώνοντας τους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης να αξιοποιήσει το κλίμα της τρομοκρατίας για να αποπροσανατολίσει το λαό και να εντείνει την καταστολή εναντίον του.

Ο Ε. Βενιζέλος κατήγγειλε ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, επιδιώκοντας να συντηρήσει τους επικοινωνιακούς ανταγωνισμούς μεταξύ των κομμάτων της διαχείρισης. Χαρακτήρισε «ηθικό αυτουργό της σκευωρίας εναντίον μου», τον Αλ. Τσίπρα, στον οποίο καταλόγισε «πολιτικό θράσος».

Την ίδια στιγμή, βέβαια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αξιοποίησε τη χτεσινή συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το «θέμα της βίας», την οποία χαρακτήρισε «θετικό βήμα», κάνοντας λόγο για «ανάγκη να συνεννοηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, γιατί όταν έχεις να αντιμετωπίσεις προβλήματα βίας, δεν υπάρχουν ταλαντεύσεις». Ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρήκε πρόσφορο έδαφος για να τσουβαλιάσει τη δράση διάφορων μηχανισμών, με την οργανωμένη πάλη του λαού απέναντι στα μέτρα των μονοπωλίων και τους κράτους τους.

Παρουσιάζοντας τις «άμεσες προτεραιότητες» της κυβέρνησης, τόνισε ότι «ο πρώτος είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας, η ανάσχεση της ύφεσης, κυρίως ζητήματα χρηματοδότησης και ρευστότητας των επιχειρήσεων», δηλαδή η στήριξη με κάθε μέσο των επιχειρηματικών ομίλων. Ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων, ισχυρίστηκε ότι «ο δεύτερος άξονας είναι η κοινωνική συνοχή» και υπεραμύνθηκε της εφαρμογής των εξοντωτικών μέτρων που τσακίζουν τα λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στη συνάντηση Τσίπρα - Σόιμπλε και διερωτήθηκε «τι πήγε να κάνει;» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Βερολίνο. Σημείωσε ότι «η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στη Γερμανία συνιστά την επιτομή της στρατηγικής αμηχανίας της αντιπολίτευσης. Την ομολογία πως δεν υπήρχε στην ουσία ποτέ άλλη γραμμή, άλλο πλαίσιο αναφοράς». Μάλιστα, κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλει να «βοηθήσει την εθνική διαπραγμάτευση» να στείλει «ένα μήνυμα αποφασιστικότητας για τις μεταρρυθμίσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ