Πέμπτη 17 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ
«Νέο» κόμμα για την ανακύκλωση του αστικού συστήματος

Με ένα πακέτο προτάσεων κομμένο και ραμμένο στην προώθηση πολιτικών για τη στήριξη και την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων, ο Α. Λοβέρδος ανακοίνωσε χτες ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη «μετεξέλιξη» της ΡΙΚΣΣΥ σε πολιτικό κόμμα. Με την ίδρυση «νέου» πολιτικού φορέα, ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας» (ΡΙΚΣΣΥ) διεκδικεί ρόλο στις διεργασίες αναπαλαίωσης της σοσιαλδημοκρατίας και συνολικής αναδιάταξης του αστικού πολιτικού συστήματος.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το «νέο κόμμα δεν θα είναι ένα ΠΑΣΟΚ νούμερο 2». Ωστόσο, παρουσιάζοντας τη «δέσμη προτάσεων εξάμηνης διάρκειας για την ανάπτυξη», πυλώνας των οποίων είναι η διασφάλιση των όρων για την «απλούστευση και συντόμευση των αδειοδοτήσεων» και τη στήριξη μέσω επιδοτήσεων των επιχειρηματικών ομίλων «σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας», επιβεβαίωσε ότι στόχος του είναι να δημιουργηθεί άλλο ένα σοσιαλδημοκρατικό ανάχωμα εγκλωβισμού του λαού και πιστός πολιτικός υπηρέτης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Ο Α. Λοβέρδος, εξάλλου, διευκρινίζοντας τη στάση που θα κρατήσει στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη θέση της τρικομματικής κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ