Παρασκευή 25 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Στο εδώλιο 25 αγρότες

Σε δίκη οδηγούνται 25 αγρότες στη Ζάκυνθο επειδή το Γενάρη του 2009 συμμετείχαν σε συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της τότε κυβέρνησης και της ΚΑΠ που εξαθλιώνει τη μικρομεσαία αγροτιά.

Η δίκη είναι προγραμματισμένη να γίνει την Τρίτη 29 Γενάρη και μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο Δημήτρης Σούλης, μέλος του προσωρινού ΔΣ του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ζακύνθου και ο Τάκης Στρούζας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου που συμπαραστεκόταν στον αγώνα των αγροτών.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την επικείμενη δίκη, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Η αστική δικαιοσύνη κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να μην "κουνιέται φύλλο", στην άγρια πολιτική που εφαρμόζεται να μην υπάρχει καμιά φωνή αντίστασης που να αφυπνίζει το λαό.

Αναγκάζονται να τρομοκρατήσουν μέσω και των διώξεων, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι ο μόνος που μπορεί να τους βάλει εμπόδιο είναι ο οργανωμένος λαός με ταξικό προσανατολισμό που δε μένει σε αμυντικά συνθήματα, που δίνει προοπτική για μια άλλη κοινωνία που κουμάντο θα κάνει ο λαός και όχι τα μονοπώλια.

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ χρησιμοποιεί και το μαστίγιο για να μπορέσει να περάσει τα μέτρα φωτιά ενάντια στη λαϊκή οικογένεια. Καμιά αναμονή, καμιά επανάπαυση δεν πρέπει να υπάρχει από τους μικρομεσαίους αγρότες. Η μαζική συμμετοχή αγροτών, αυτοαπασχολούμενων σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που μας θέλουν πεσμένους στα γόνατα, εξαθλιωμένους. Η τρομοκρατία δε θα περάσει».

Τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους αγρότες εκφράζουν με ανακοίνωσή τους το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, τα Σωματεία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό - Επισιτισμό, και καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης, στην είσοδο των δικαστηρίων, στις 9 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ