Παρασκευή 25 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κλιμακώνουν την πάλη στη Θεσσαλία!

Στην πανθεσσαλική σύσκεψη, που θα γίνει αύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στον Παλαμά Καρδίτσας, θα ληφθεί απόφαση για τη μορφή της κινητοποίησης στο αμέσως επόμενο διάστημα

Τρακτέρ στον Παλαμά Καρδίτσας
Τρακτέρ στον Παλαμά Καρδίτσας
Με κλιμάκωση της κινητοποίησης απαντούν οι Θεσσαλοί αγρότες στην άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους. Η μορφή που θα πάρει αυτή η κλιμάκωση θα συζητηθεί στην πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στον Παλαμά της Καρδίτσας. Πάντως, όπως καθαρά διαφάνηκε στη χτεσινή ενημερωτική συγκέντρωση που έγινε στην ίδια περιοχή, η διάθεση των αγροτών είναι να βγουν μαζικά και μαχητικά, με τα τρακτέρ, στους δρόμους και να συντονίσουν την πάλη τους σε πανθεσσαλικό επίπεδο, ώστε να είναι πιο ισχυρή κι αποτελεσματική η αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση.

Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, που οργανώνουν και συντονίζουν τον αγώνα, συνεδριάζουν, σήμερα, στις 11 πμ, στο Βασιλί Φαρσάλων, προκειμένου να συζητήσουν και να λάβουν μέτρα για να βγουν κι άλλα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, που, ήδη, σε αριθμό ξεπερνούν τα 1.000.

Ιδιαίτερο βάρος δίνουν στην ενημέρωση του αγροτικού κόσμου για την αρνητική στάση της συγκυβέρνησης, όπως διαφάνηκε στη συνάντηση των Ομοσπονδιών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για το δίκαιο των αγροτικών διεκδικήσεων, όπως ιεραρχούνται στο υπόμνημα που κατέθεσαν στο υπουργείο.

Λαϊκή συμπαράταξη

Στη Λάρισα
Στη Λάρισα
Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εργατική - λαϊκή συμπαράσταση και συμπαράταξη στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Οχι μόνο γιατί έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησαν οι κυβερνώντες για τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων αγροτών και ενεργοποίηση του διαβόητου «κοινωνικού αυτοματισμού» σε βάρος τους, αλλά και διότι η ισχυρή λαϊκή πίεση προς την συγκυβέρνηση μπορεί να την εξαναγκάσει να αλλάξει στάση.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών έχουν κάθε λόγο να σταθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων μικρομεσαίων αγροτών. Οχι μόνο γιατί αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος και ζωτικός, καθώς η φτωχή αγροτιά, δεχόμενη τα απανωτά πλήγματα της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής και βιώνοντας τις καταστροφικές επιπτώσεις της ΚΑΠ της ΕΕ, αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης και παλεύει, με νύχια και με δόντια, για τη σωτηρία της. Αλλά και γιατί οι αγρότες, ως παραγωγοί, μπορούν να εξασφαλίσουν το φαΐ του λαού μας, που περνάει πολύ δύσκολες μέρες και απειλείται με πείνα και εξαθλίωση.

Εναυσμα για πανελλαδικό ξεσηκωμό της αγροτιάς

Η πανθεσσαλική αγροτική κινητοποίηση δίνει το έναυσμα για πανελλαδικό, αγωνιστικό ξεσηκωμό της μικρομεσαίας αγροτιάς, με στόχο την απόκρουση της σφοδρής επίθεσης που εξαπέλυσε η συγκυβέρνηση, με την επιβολή βαριών χαρατσιών και φόρων και τη διεκδίκηση μέτρων άμεσης ανακούφισης των φτωχών αγροτών που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, λόγω των χαμηλών τιμών παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα, των περικοπών στις επιδοτήσεις, του υπέρογκου κόστους παραγωγής και των ζημιών στην παραγωγή από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες.

Αγρότες της Ημαθίας βγήκαν χτες με τα τρακτέρ στον κόμβο της Κουλούρας

MotionTeam

Αγρότες της Ημαθίας βγήκαν χτες με τα τρακτέρ στον κόμβο της Κουλούρας
Ταυτόχρονα, οι μικρομεσαίοι αγρότες αγωνίζονται για την ανατροπή της ΚΑΠ, που θα γίνει ακόμα χειρότερη με την αναθεώρησή της για το 2014 - 2020, προβάλλοντας ως προοπτική μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, που θα εξασφαλίζει ικανοποιητικό αγροτικό εισόδημα και φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ