Παρασκευή 25 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ - ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ (ΠΟΕΣΚ)
Αφορολόγητα καύσιμα για τις λαϊκές οικογένειες

Ακόμα προτείνουν αφορολόγητο πετρέλαιο και αέριο σε δημόσια σχολεία, ιδρύματα, αθλητικά κέντρα, παιδικούς σταθμούς, γηροκομεία και νοσοκομεία

Από τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στις ταξικές κινητοποιήσεις της Αθήνας
Από τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στις ταξικές κινητοποιήσεις της Αθήνας
Αφορολόγητο πετρέλαιο και αέριο για τις λαϊκές οικογένειες και τις κοινωνικές υποδομές, πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, ενημέρωση για τις συνέπειες στη δημόσια υγεία από την καύση ξύλων, ζητά μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εγκαταστατών Συντηρητών - Καυστήρων Υγρών και Αερίων Καυσίμων (ΠΟΕΣΚ). Αναφέροντας ότι θα μεγαλώσει το πρόβλημα της καύσης ξύλων, σημειώνει ότι «ακόμα μια φορά η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μονοπωλίων είναι φανερό ότι στοχεύει στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Εκτός από τη συνεχιζόμενη, για άλλη μια χρονιά, αναδουλειά των αυτοαπασχολούμενων, απ' τη μια κλιμακώνει την επίθεση στα δικαιώματά μας αυξάνοντας τη φορολόγηση, μειώνοντας δραματικά τις συντάξεις και καταστρέφοντας το σύστημα περίθαλψης και ασφάλισης οδηγώντας μας στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Απ' την άλλη, προχωρά σε περαιτέρω φοροεπιδρομή στα καύσιμα των λαϊκών οικογενειών αυξάνοντας τις τιμές των καυσίμων. Με αυτό τον τρόπο, οδηγεί εκατοντάδες λαϊκά νοικοκυριά και ανέργους σε αδυναμία θέρμανσης, εξαναγκάζοντας τη στροφή τους στην υποτυπώδη, ανθυγιεινή και επικίνδυνη θέρμανση της ξυλόσομπας και των τζακιών, μετατρέποντας τις μεγάλες πόλεις σε θαλάμους αερίων».

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι η «εγχώρια τρόικα βάζει στη ζυγαριά τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών και την υγεία των πολιτών» και θεωρεί «αποπροσανατολισμό την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης λόγω πάταξης της φοροδιαφυγής, εξάλλου η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης δεν επέφερε τελικά κανένα χτύπημα στη νοθεία, στην παράνομη διακίνηση και στη φοροδιαφυγή».

Προσθέτει ότι «οι λαϊκές οικογένειες δεν έχουν καταδικαστεί να ζήσουν σε παγωμένα σπίτια, στο κρύο και την ενεργειακή φτώχεια, στην εισπνοή επικίνδυνων ρύπων που καταστρέφουν την υγεία, λόγω του κρύου χειμώνα, αλλά λόγω της πολιτικής που εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται απ' όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και απ' την σημερινή συγκυβέρνηση. Η δυνατότητα φθηνής και επαρκούς θέρμανσης για την αντιμετώπιση του κρύου, που συγχρόνως να είναι και ασφαλής για την υγεία και το περιβάλλον αποτελεί σήμερα ανάγκη της λαϊκής οικογένειας, των δημόσιων σχολείων και των νοσοκομείων».

Ζητά από τους επιστημονικούς φορείς να καταγγείλουν την πολιτική της συγκυβέρνησης και να σταθούν στο πλάι της λαϊκής οικογένειας στο θέμα της καύσης ξύλων.

Τέλος, απαιτεί:

  • «Να δοθεί άμεσα αφορολόγητο πετρέλαιο και αέριο σε δημόσια σχολεία, ιδρύματα, αθλητικά κέντρα, παιδικούς σταθμούς, γηροκομεία και νοσοκομεία.
  • Να καταργηθεί άμεσα ο ειδικός φόρος και το ΦΠΑ στα καύσιμα (πετρέλαιο και αέριο), να καταργηθεί άμεσα το αφορολόγητο καθεστώς στα εφοπλιστικά καύσιμα.
  • Πάταξη του λαθρεμπορίου με έλεγχο στο κύκλωμα της μεταφοράς των καυσίμων σε όλα τα στάδιά του, με έλεγχο στις αποθήκες των ομίλων και στην εξαγωγή καυσίμων στην ΕΕ.
  • Να ενημερωθεί έγκυρα και υπεύθυνα ο ελληνικός λαός για τις συνέπειες στη δημόσια υγεία από την αύξηση της φορολόγησης καυσίμων που αναγκάζει στην καύση ξύλων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ