Τετάρτη 28 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΛΓΙΟ
Τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα

Συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να απεγκλωβίσουν επιζώντες

Associated Press

Συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να απεγκλωβίσουν επιζώντες
ΠΕΚΡΟ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Μία υπερφορτωμένη με κόσμο επιβατική αμαξοστοιχία κατέπεσε με δύναμη σε μία άλλη τοπική και άδεια επιβατική αμαξοστοιχία κοντά στην πρωτεύουσα Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα 8 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και ένα 14χρονο παιδί, καθώς και άλλοι εννέα να τραυματιστούν, εκ των οποίων οι 3 νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Belga».

Ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς σύμφωνα με τους επικεφαλής των σωστικών συνεργείων που προσέτρεξαν στο σημείο του δυστυχήματος, είναι πολύ πιθανόν αρκετοί άνθρωποι να έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια των δύο αμαξοστοιχιών και παραμένουν εγκλωβισμένοι, καθώς τα συνεργεία πρέπει να κόβουν κυριολεκτικά τις μάζες σίδερων για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες περισσότερο από δέκα ώρες μετά. Στον τόπο του δυστυχήματος συνέχιζαν μέχρι αργά να καταφτάνουν δεκάδες ασθενοφόρα για τη μεταφορά των τραυματιών.

Το δυστύχημα έγινε στις 8.45 το πρωί - τοπική ώρα - κοντά στην πόλη Πεκρό του Βελγίου, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο, μία πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά των Βρυξελλών. Προς το παρόν τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα, αν και βάσει των καταθέσεων των αυτοπτών μαρτύρων οι δύο αμαξοστοιχίες εκκινούνταν στην ίδια γραμμή σε αντίθετες κατευθύνσεις επιβατηγών αμαξοστοιχιών, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, είναι πιθανόν να είναι η αιτία του τραγικού δυστυχήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ