Τετάρτη 28 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΕΚ
Εδωσαν δύναμη στη φωνή τους

Στην απάτη των ιλουστρασιόν διαφημιστικών φυλλαδίων και το ψέμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, οι σπουδαστές των ιδιωτικών σχολών ένωσαν τη φωνή τους, ενισχύοντας το κύρος και τη δύναμη του δικού τους Συλλόγου, του μοναδικού οργάνου που τους εκπροσωπεί. Ακόμα περισσότεροι σπουδαστές πήραν μέρος στη διαδικασία των εκλογών που ολοκληρώθηκε την περασμένη βδομάδα. Συνολικά 2.750 σπουδαστές στήριξαν με την ψήφο τους το Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών. Τα χιλιάδες ψηφοδέλτια που γέμισαν τις κάλπες ήταν η πρώτη απάντησή τους στο σχεδιασμό των σχολαρχών, αλλά και στην πολιτική που τους παρέχει πλήρη κάλυψη.

Για το εκλογικό αποτέλεσμα μίλησε η Κατερίνα Αρνοκούρου, απερχόμενο μέλος του ΔΣ του ΣΥΣΠΙΣ. «Οι 2.750 σπουδαστές που ψήφισαν στις εκλογές του Συλλόγου, αποδεικνύουν ότι δεν εφησυχάζουν και έχουν διάθεση να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους. Ζουν καθημερινά το ψέμα της ιδιωτικής παιδείας και αγωνιούν για το μέλλον τους. Συνειδητοποιούν ότι η κατάσταση δεν είναι όπως την παρουσίαζαν τα ιλουστρασιόν διαφημιστικά φυλλάδια. Δεν τους φοβίζουν οι σχολάρχες και δεν επαναπαύονται από τα ψεύτικα λόγια της κυβέρνησης», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Οι εκλογές ήταν μια ακόμη νίκη του Συλλόγου και φυσικά δε σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη κατάσταση μέσα στις ιδιωτικές σχολές, με κύριο αίτημά μας τη διεκδίκηση ενός δημόσιου και δωρεάν σχολείου».

  • Με μεγάλη συμμετοχή των σπουδαστών, ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, οι εκλογές του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Πάτρας. Οι ψηφίσαντες άγγιξαν το 90% των σπουδαστών στα δύο ΙΕΚ της Πάτρας, διεκδικώντας ένα άλλο σύστημα κατάρτισης, δημόσιο και δωρεάν, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ