Τετάρτη 28 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η διαδικασία των εκλογών

Οι κάλπες ανοίγουν σήμερα στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7.30 περίπου το βράδυ. Οι φοιτητές για να ψηφίσουν χρειάζεται να έχουν μαζί τους το τρίπτυχό τους, ή το πάσο μαζί με την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ οι σπουδαστές είναι απαραίτητο να έχουν αστυνομική ταυτότητα, αλλιώς διαβατήριο ή άδεια οδήγησης.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι φοιτητές και σπουδαστές που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους, δηλαδή αυτοί που δεν έχουν πάρει πτυχίο. Στις περισσότερες σχολές έχουν δικαίωμα ψήφου και οι φοιτητές που πήραν πτυχίο το Φλεβάρη του 2001, καθώς κι αυτοί που πήραν πτυχίο το Σεπτέμβρη του 2000, ενώ σε κάποιες σχολές - ανάλογα με τον εκλογικό κανονισμό κάθε σχολής - μπορούν να ψηφίσουν και αυτοί που πήραν πτυχίο τον Ιούνη του 2000.

Απαγορεύεται πάντως να ψηφίσουν στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές όσοι είναι μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας ή μόνιμοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Αν διαπιστωθεί ότι σε κάποιο σύλλογο ψήφισαν αστυνομικοί ή στρατιωτικοί, τότε αυτοί οι σύλλογοι δε θα συμπεριληφθούν στο εκλογικό αποτέλεσμα της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ