Τετάρτη 28 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας

Ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Λεκανοπεδίου που διοργανώνουν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας. Η σημερινή κινητοποίηση εντάσσεται στην προσπάθεια αγωνιστικού συντονισμού 13 διδασκαλικών συλλόγων και 12 ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου, που εκφράζοντας τις αγωνιστικές διαθέσεις της βάσης του κλάδου έχουν αναλάβει μία σειρά πρωτοβουλίες.

Πρόκειται για τις ΕΛΜΕ Πειραιά, Β' Δυτικής Αττικής, Α' Αθήνας, Γ' Αθήνας, Γ' Δυτικής Αττικής, Ελευσίνας - Θριασίου, Στ' Αθήνας, Δ' Ανατολικής Αττικής, Ε' Ανατολικής, Ε' Αθήνας, Νότιας Αθήνας και η ΕΛΜΕ που καλύπτει τις περιοχές Ανω Λιόσια - Ζεφύρι - Φυλή, που ήδη έχουν πραγματοποιήσει μία ακόμα κινητοποίηση αποτέλεσμα του μεταξύ τους συντονισμού. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που συγκροτούν το συντονιστικό και συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση είναι οι εξής: Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου»,Αιγάλεω, Μενιδίου «ο Σωκράτης», «Κ. Σωτηρίου», «Αριστοτέλης», «Θουκυδίδης», Πειραιά «Η Πρόοδος», «Αλεξ. Δελμούζος», Νίκαια, «Γληνός», Παρθενώνας, Κορυδαλλού - Αγ. Βαρβάρας και Πειραιά «Η Πρόοδος».

Για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση έχουν κηρυχτεί από συλλόγους και ΕΛΜΕ στάσεις εργασίας, ενώ στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ενωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών.

Οι πρωτοβουλίες συντονισμού των διδασκαλικών συλλόγων και των ΕΛΜΕ έχουν κοινό τόπο τη διαπίστωση ότι η αδράνεια στην οποία οδηγούν τον κλάδο οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες στις Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ δεν εκφράζει τη βάση του κλάδου, η οποία βλέπει τα προβλήματα να διογκώνονται με τη συνεχιζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική που περιστέλλει και καταργεί μορφωτικά, εργασιακά και εκπαιδευτικά δικαιώματα, την παρατεταμένη και παρατεινόμενη πολιτική λιτότητας, τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και νόμους για την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ