Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προσοχή, τα φαινόμενα απατούν

Ποιος είπε ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν είναι ευαίσθητοι στις αδικίες που δημιουργούνται από την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική;

Απτό παράδειγμα, οι καταγγελίες που διατύπωσαν ο Κ. Μητσοτάκης και ο Μ. Βορίδης, στο θέμα της επιβολής του νέου φόρου στα ακίνητα. Ο πρώτος, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι «το 2013 θα μείνει στην ιστορία ως έτος δήμευσης της ακίνητης περιουσίας»!

Και οι δύο αυτοί βουλευτές ανήκουν στο «σκληρό πυρήνα» των υποστηρικτών των πιο σκληρών και αντιλαϊκών πολιτικών λιτότητας. Δεν υπήρξε νόμος που πετσόκοψε μισθούς και συντάξεις, μείωσε κοινωνικά επιδόματα και ισοπέδωσε εργατικές κατακτήσεις, που δεν τον ψήφισαν και με τα δυο τους χέρια. Τώρα τι μύγα τους τσίμπησε και καταγγέλλουν σε υψηλούς τόνους το νέο χαράτσι στα ακίνητα; Σίγουρα τα κίνητρά τους δεν αφορούν τους μικροϊδιοκτήτες, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, τους οποίους έχουν ήδη οδηγήσει στο Σταυρό του μαρτυρίου. Προφανώς άλλοι είναι οι λόγοι που τους ώθησαν να βγουν στα κεραμίδια. Κατ' αρχάς, η ίδια η αστική τάξη είναι κάτοχος μεγάλης ακίνητης περιουσίας, αλλά και πάρα πολλοί βουλευτές και υπουργοί κατέχουν ακίνητα μεγάλης αξίας.

Και οι δύο αυτοί καθαρόαιμοι εκπρόσωποι της αστικής τάξης, με τις παρεμβάσεις τους, επιχειρούν να στείλουν μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο. Είναι σαν να τους λένε: «Είπαμε να φορολογήσετε την πλέμπα. Αλλά μην το παρακάνετε. Κάτω τα χέρια από την ιδιοκτησία της αστικής τάξης. Κάτω τα χέρια από τη δική μας ακίνητη περιουσία. Ας πληρώσουν τα σπασμένα οι φτωχοί».

Οχι ότι το οικονομικό επιτελείο το έχει καταλάβει ο οίστρος να φορολογήσει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Αλλά από τη στιγμή που θα φορολογήσουν τους φτωχοδιάβολους για μια καλύβα που έχουν και μένουν και ένα χωραφάκι που τους άφησε η μάνα τους, θα πρέπει να θυσιαστούν και κάποιοι μεγάλοι, έτσι για να τηρηθούν τα προσχήματα. Αυτή είναι η ιστορία της υπόθεσης. Αλλωστε, το μέτρο αυτού του φόρου οδηγεί στη συγκέντρωση κεφαλαίου στην οικοδομή. Και φαίνεται πως και εδώ έχουν βγει μεγάλα μαχαίρια μεταξύ επιχειρηματικών ομίλων. Που δεν αποκλείεται κάποιοι να θέλουν να εμποδίσουν τώρα αυτή την προοπτική. Τέτοιους ανταγωνισμούς δείχνουν οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Εκτός και αν το παίζουν στη ΝΔ ο καλός, ο κακός και ο άσχημος... Ετσι, για να περνάνε τα μέτρα με υποταγμένο το λαό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υποκρισία με τους φόρους...(2013-11-29 00:00:00.0)
Αντιλαϊκός κουρνιαχτός για το χαράτσι(2013-11-02 00:00:00.0)
ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ σε λαϊκή κατοικία και αγροτική γη(2013-09-18 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση προωθεί τη συγκέντρωση της γης(2013-02-02 00:00:00.0)
Φοροεισπράκτορες(2007-12-18 00:00:00.0)
Παιχνίδια με τη φορολογία ακινήτων(1998-06-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ