Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τα «μαζεύει» μετά την κατάρρευση της προβοκάτσιας

Στριμώχτηκε από τις αποκαλύψεις του ΠΑΜΕ, χωρίς να εγκαταλείπει στο ελάχιστο τις απειλές προς το κίνημα

Η αλληλεγγύη που εκφράστηκε μαζικά και άμεσα, όπως και τα στοιχεία που αποκάλυψε το ΠΑΜΕ, στρίμωξαν την κυβέρνηση και ακύρωσαν την άθλια προβοκάτσια
Η αλληλεγγύη που εκφράστηκε μαζικά και άμεσα, όπως και τα στοιχεία που αποκάλυψε το ΠΑΜΕ, στρίμωξαν την κυβέρνηση και ακύρωσαν την άθλια προβοκάτσια
Αναδιπλώνεται η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη της προβοκάτσιας και της κατάρρευσης του κατασκευασμένου κατηγορητηρίου σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, δίχως βέβαια να κάνει βήμα πίσω στην υπεράσπιση και εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη», δηλαδή την κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής του εργατικού - λαϊκού κινήματος, προκειμένου να εφαρμόσει πλήρως τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα.

Μετά την κραυγαλέα αποτυχία των κυβερνώντων να στηρίξουν - με την προβοκάτσια σε βάρος του ΠΑΜΕ και την αδυναμία τους να στοιχειοθετήσουν - την κατηγορία για διακεκριμένες φθορές, προχωρούν σε κινήσεις αναδίπλωσης και εγκαταλείπουν τους άθλιους χαρακτηρισμούς περί «εξτρεμισμού» και «βανδαλισμών», συνεχίζοντας όμως να προκαλούν και να συκοφαντούν το ταξικό κίνημα.

Στη γραμμή αυτή κινήθηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος έμμεσα πλην σαφώς, ομολόγησε (στο «Μέγκα») ότι δύο μέρες μετά την προβοκάτσια κατά του ΠΑΜΕ, η κυβέρνηση δε διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία για να την στηρίξει.

Τη «γύμνια» της κυβέρνησης επιβεβαίωσε η θλιβερή δικαιολογία που επικαλέστηκε ο εκπρόσωπος, όταν κλήθηκε να απαντήσει γιατί δεν μπόρεσε να στοιχειοθετήσει την κατηγορία για διακεκριμένη φθορά. «Δεν υπήρχαν μάρτυρες και δόθηκε χρόνος να εξεταστεί», ήταν η φαιδρή απάντηση, ενώ στην ερώτηση «γιατί δεν πήγαν να καταθέσουν οι μάρτυρες» που υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι υπάρχουν, η απάντηση μόνο θυμηδία προκαλεί: «Ετσι όπως έγινε και μην ξεχνάτε το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί χτες στην Ευελπίδων, ήταν μάλλον εκρηκτικό»!..

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης που έφερε τα ΜΑΤ για να χτυπήσουν 35 συνδικαλιστές και έστησε άτσαλα την προβοκάτσια με τις καταστροφές στο υπουργείο, συνέστησε με θράσος ότι «είναι σωστό σε τέτοιες περιπτώσεις να μην εξετάζονται εν θερμώ (τα πράγματα), να είναι λίγες μέρες αργότερα, να το δούμε πιο ψύχραιμα και αντικειμενικά»! Σε ερώτηση αν «το ΚΚΕ συμμετέχει με το ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ράλι εξτρεμισμού», όπως είχε δηλώσει την Τετάρτη, οπισθοχώρησε, αλλά για να συντηρήσει τις εντυπώσεις είπε ότι «υπάρχει ένας ανταγωνισμός ακτιβισμού».

Από την άλλη συνέχισε τις συκοφαντικές επιθέσεις κατά του ΠΑΜΕ και των μορφών πάλης του ταξικού εργατικού κινήματος, επιβεβαιώνοντας ότι αταλάντευτος στόχος της κυβέρνησης είναι το κτύπημα των λαϊκών αγώνων και της πρωτοπορίας τους. «Νομίζω ότι έχετε ξεχάσει κάτι καταλήψεις σε λιμάνια. Νομίζω ότι έχετε ξεχάσει διάφορες σκηνές από το παρελθόν», δήλωσε προκλητικά, δείχνοντας τι είναι αυτό που πραγματικά ενοχλεί την κυβέρνηση.

Ο ίδιος, για να δικαιολογήσει τα μέτρα που προκαλούν τις λαϊκές αντιδράσεις, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «εφαρμόζει το μοναδικό ρεαλιστικό πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση», ξεκόβοντας ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερες οικονομικές ενισχύσεις και διευκολύνσεις».

Να θολώσει τα νερά για τους πραγματικούς στόχους της κυβέρνησης προσπάθησε και ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος, λέγοντας στον «REAL FM» ότι «η δήλωση Βρούτση για τις συντάξεις, μπορεί κάπου να ξέφυγε λίγο, αλλά δεν ήταν άξια τέτοιας αντίδρασης από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ