Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Περιφρονούν κάθε λαϊκό αίτημα

Ο σχεδιασμός της κυβερνητικής τακτικής απέναντι σε ομάδες των λαϊκών στρωμάτων που βρίσκονται σε κινητοποίηση ήταν, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, το κύριο θέμα που εξετάστηκε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που έγινε χτες το βράδυ υπό την προεδρία του Α. Σαμαρά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Αμέσως μετά τη λήξη της σύσκεψης ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι εκτιμήθηκε η πορεία της οικονομίας και οι υποχρεώσεις της χώρας για το επόμενο διάστημα, ενώ αντικείμενο της συζήτησης ήταν και τα αιτήματα των αγροτών και των ναυτεργατών, που βρίσκονται σε κινητοποίηση. Με το γνωστό κυβερνητικό πνεύμα, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι για τα αιτήματα θα «καταβληθούν προσπάθειες μέσα στα σφικτά δημοσιονομικά πλαίσια». Με δυο λόγια, η κυβέρνηση επαναβεβαιώνει την αποφασιστικότητά της να εμμείνει στη γραμμή της απόλυτης άρνησης απέναντι σε κάθε λαϊκό αίτημα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους νέους φόρους για τα ακίνητα, ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απόφαση (Σχετικό ρεπορτάζ στη σελίδα 20).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ