Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ
Εμπόδια στο Κομμουνιστικό Κόμμα - Λαϊκή Αριστερά

Σχεδόν τρεις βδομάδες πριν τις εκλογές στην Ιταλία και φουντώνει η αντιπαράθεση ανάμεσα στους επίδοξους διαχειριστές της αστικής βαρβαρότητας, κυρίως Μπερσάνι, Μόντι και Μπερλουσκόνι, με μπαράζ υποσχέσεων. Οι εργαζόμενοι, από την άλλη, αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα ως αποτέλεσμα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και της βαθιάς κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και βεβαίως κανένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν πρόκειται να λυθεί από τις ερχόμενες εκλογές.

Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια του εκλογικού νόμου, το Κομμουνιστικό Κόμμα - Λαϊκή Αριστερά κατάφερε να εξασφαλίσει την κάθοδό του σε μία εκλογική περιφέρεια, αυτή των κατοίκων εξωτερικού. Ταυτόχρονα πραγματοποιεί εξόρμηση σε όλη τη χώρα αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων την ουσία των επικείμενων εκλογών, καθώς και το τι περιμένει τον ιταλικό λαό από εδώ και στο εξής, την ανάγκη να οργανώσει την πάλη του. Σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή οργάνωση της Λομβαρδίας του κόμματος σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Το βέβαιο είναι πως δεν υπάρχει καλός και κακός καπιταλισμός. Η μόνη εναλλακτική λύση για να σωθεί ο λαός είναι η έξοδος από την ΕΕ του κεφαλαίου και των τραπεζών, η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, η κοινωνικοποίηση των μεγάλων μέσων παραγωγής και ο σχεδιασμός της οικονομίας με βάση τις ανάγκες των λαϊκών μαζών. Με μια λέξη ο σοσιαλισμός».

Με απόφαση της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος - Λαϊκής Αριστεράς στις αρχές Γενάρη αποφασίστηκε η μη συμμετοχή στις εκλογές λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος για τη συλλογή υπογραφών από όλες τις περιφέρειες για την κατάθεση ψηφοδελτίων σε όλη την επικράτεια, καθώς και άλλων δυσκολιών που απορρέουν από τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Η ΚΕ αποφάσισε την υποβολή ψηφοδελτίου μόνο στην εκλογική περιφέρεια Εξωτερικού - Ευρώπης, όπου και ήταν πρακτικά δυνατό. Στην εκλογική περιφέρεια Εξωτερικού - Ευρώπης ανήκουν οι Ιταλοί πολίτες μόνιμοι κάτοικοι στο εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ