Κυριακή 10 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Ιμπεριαλιστική μηχανή κατά των λαών

Η παρέμβαση του ΠΣΕ

Μιλώντας στην εκδήλωση του ΚΚ Τουρκίας ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του ΠΣΕ, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Το ΝΑΤΟ, η μεγαλύτερη πολεμική μηχανή στην ιστορία της ανθρωπότητας, δεν ήταν ποτέ ένας φιλειρηνικός μηχανισμός. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του έχει μακρά ιστορία εγκλημάτων ενάντια σε λαούς και έθνη. Για πάνω από 64 χρόνια το ΝΑΤΟ έχει τα χέρια του βαμμένα με αίμα στηρίζοντας κάθε είδους αντιδραστικό καθεστώς, δικτατορίες, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των πολυεθνικών εταιρειών και των φιλικά προσκείμενων κυβερνήσεών τους σε όλες τις γωνιές του κόσμου (...)

Το ΠΣΕ όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινε πιστό στις αρχές του κατά τη διάρκεια όλων των επιθέσεων που αναφέρθηκαν παραπάνω, κινητοποιώντας και στηρίζοντας τους αγώνες και την αντίσταση των λαών ενάντια στις επιθέσεις και τα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Σήμερα έχουμε καθαρές και σταθερές θέσεις, που αντιτίθενται στα νέα σχέδια για ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Συρία, στην οποία παίζει ηγετικό ρόλο η Τουρκία, μαζί με άλλους περιφερειακούς συμμάχους, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ (...)».

Αναφερόμενος στις διάφορες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ΝΑΤΟικά σχέδια ο εκπρόσωπος του ΠΣΕ υπογράμμισε: «Οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ δεν παίρνονται από κάποιους τεχνοκράτες ή κάποια γεράκια στις Βρυξέλλες ή στην Ουάσιγκτον. Ολες οι κυβερνήσεις των κρατών του ΝΑΤΟ είναι συνυπεύθυνες και συνένοχες, οι υπογραφές τους και η εμπλοκή τους είναι δεδομένες ανεξάρτητα από το επίπεδο της άμεσης ή έμμεσης συμμετοχής σε κάθε έγκλημα».

Να σημειωθεί πως σε συνέχεια των πρωτοβουλιών της Επιτροπής Ειρήνης της Τουρκίας και του ΠΣΕ (με τη συμμετοχή και της ΕΕΔΥΕ), σχεδιάζεται στις 25 - 29 Απρίλη 2013 διεθνής διάσκεψη με συναυλίες και συναντήσεις με φορείς σε Κωνσταντινούπολη και Αντιόχεια (περιοχή όπου έχουν εγκατασταθεί τα ΝΑΤΟικά «Πάτριοτ»), όπου θα προσκληθούν από δεκάδες χώρες αντιιμπεριαλιστικά κινήματα, προσωπικότητες, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, με στόχο την εναντίωση στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ