Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΛΑΨΟΥΡΙΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ: «Οταν η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα αλλά εφευρίσκει υποκατάστατα που επιβαρύνουν τα εισοδήματα δίκην μέτρων όπως οι περικοπές σε φάρμακα και άλλες παροχές πρόνοιας, δύο πράγματα συμβαίνουν. Είτε έχει και κρυφή ατζέντα περικοπών. Είτε γνωρίζει ότι η φανερή ατζέντα δεν φέρνει αποτελέσματα και προσπαθεί να καλύψει το κενό με έμμεσα μέτρα. Και στις δύο περιπτώσεις, πρόκειται για κοροϊδία» (ο Γ. Λακόπουλος στα ΝΕΑ).

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ: «Οι νέες ρυθμίσεις που αναμένονται το 2014, όπως δήλωσε ο Ολι Ρεν, για τις εργασιακές σχέσεις, θα πλήξουν τα μεσαία στρώματα αφού ήδη τα "ισόγεια" και τα "υπόγεια" του κοινωνικού ιστού της χώρας έχουν εξοντωθεί (...) Επιβάλλεται ένα μοντέλο που ήδη "κινεζοποιεί" βίαια τις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας (...) Ενα μοντέλο που προωθείται στους περισσότερους λαούς της Ευρώπης για να κυριαρχήσει τόσο στην ενδοευρωπαϊκή πραγματικότητα όσο και στον παγκόσμιο ανταγωνισμό (...) Ομως η Ευρώπη είναι χώρος πολιτικής και κοινωνικής ελευθερίας (...) Δεν είναι ούτε Κίνα, ούτε Ινδία, ούτε μπορεί, ούτε και πρέπει να εξελιχθεί σε κάτι τέτοιο» (η Ζ. Ζήκου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ: «Τον 21ο αιώνα ο Ζακ Αταλί τον φοβάται. Το 2013 του θυμίζει πολύ το 1913, "και τότε υπήρχε τεχνολογική πρόοδος (...) όμως υπήρχε μια οικονομική κρίση, υπήρχε τρομοκρατία, κανείς όμως δεν φανταζόταν πως έναν χρόνο αργότερα θα άρχιζαν 75 χρόνια βαρβαρότητας - γιατί η βαρβαρότητα τελειώνει το 1989. Λέω απλώς πως πρέπει να προσέχουμε, να αναρωτιόμαστε πού είναι ο Μουσολίνι, ο Λένιν, ο Χίτλερ, πού είναι η επικίνδυνη ιδεολογία" (...) Ο δεξιός Σαρκοζί είχε διορίσει τον Αταλί, αυτόν τον βαθιά αριστερό, επικεφαλής της Επιτροπής για την Απελευθέρωση της Γαλλικής Οικονομικής Ανάπτυξης» (η καταγραφή στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ