Σάββατο 16 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολοι στα μπλόκα!

«

Ο αγώνας των αγροτών, που για τρίτη βδομάδα βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους, αξίζει σεβασμού και καθολικής αναγνώρισης. Είναι αγώνας δίκαιος, αναγκαίος και επιτακτικός. Αφορά την επιβίωση του φτωχού αγρότη, όχι για το υπόλοιπο της ζωής του αλλά για τον επόμενο χρόνο. Για το αν θα μπορέσει να ξανακαλλιεργήσει, αν θα γλιτώσει τη βαθιά χρεοκοπία και τις κατασχέσεις. Βρίσκεται σε αδιέξοδο, ανήμπορος να αντιμετωπίσει την ακρίβεια των εφοδίων, των φαρμάκων, του πετρελαίου και του ρεύματος. Την παραγωγή του λυμαίνονται μεγαλέμποροι και μονοπώλια στη μεταποίηση, αγοράζοντάς την σε τιμές κόστους ή ακόμη χαμηλότερες. Ακολουθεί η κυβέρνηση με τους φόρους, τα χαράτσια, τις υπέρογκες εισφορές, που γονατίζουν ακόμη και μεσαίους αγρότες που τα προηγούμενα χρόνια μπορούσαν να αντέχουν»...

Αυτά τόνισαν, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου o Παν. Σπήλιος, γραμματέας και οι Θ. Κουτσιανικούλης και Γ. Σκόκας, μέλη της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη και προκλητική τη στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού που αρνούνται να συναντηθούν με τους αγωνιζόμενους αγρότες και βαθιά αυταρχική τη μέθοδο καταστολής του αγώνα, με τα ΜΑΤ και τα χημικά.

Σύγκρουση με την ΕΕ

Σημειώνοντας ότι «η επιλογή της ΕΕ και των κομμάτων της, είτε αυτά εμφανίζονται ως κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, είναι να εισάγουμε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα από τρίτες χώρες σε αντάλλαγμα αυτές να αποτελούν αγορές για τα προϊόντα των μονοπωλίων της ΕΕ» κι επισημαίνοντας πως «σ' αυτόν τον καταμερισμό εντάσσονται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στη χώρα μας και γι' αυτό η πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι πολιτική κατοχικής και εξαρτημένης κυβέρνησης, αλλά κυβέρνησης που προωθεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας της χώρας», οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, υπογράμμισαν: «Ο αγώνας των αγροτών αντικειμενικά είναι αγώνας που συγκρούεται με την ΕΕ και τα κόμματά της, με τα μονοπώλια και τα συμφέροντά τους. Στις σημερινές συνθήκες της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, τα μονοπώλια δεν είναι διατεθειμένα να παραχωρήσουν το παραμικρό. Είναι αποφασισμένοι με την κυβέρνησή τους να χτυπήσουν κάθε λαϊκό αγώνα και να τσακίσουν κάθε λαϊκό δικαίωμα και κατάκτηση. Για να κάνουν την παραμικρή παραχώρηση πρέπει να εξαναγκαστούν από το οργανωμένο μαζικό και αποφασιστικό λαϊκό κίνημα. Κίνημα που για να μπορεί να έχει τέτοια δυναμική, πρέπει να αποτελεί κοινωνική συμμαχία εργατών, αγροτών και αυταπασχολουμένων, με κοινούς στόχους και αγώνες. Κίνημα που χρειάζεται να εναλλάσσει μορφές, να οργανώνεται σε προοπτική μακρόχρονου και δύσκολου αγώνα. Να είναι ατσαλωμένο, με πειθαρχία και αισιοδοξία, έχοντας καθαρό ότι συγκρούεται με την ΕΕ, τα μονοπώλια και τα κόμματά τους, χωρίς αυταπάτες και ψευδαισθήσεις ότι μπορούν να διαπραγματεύονται συμφέρουσες λύσεις σε κοινά συμφέροντα».

Κοινή δράση

Και συνέχισαν: «Γι' αυτό ο αγώνας στα μπλόκα της αγροτιάς πρέπει να αγκαλιαστεί πλατιά από τα εργατικά σωματεία, από τους φορείς των αυταπασχολουμένων, των γυναικών και της νεολαίας. Δε φτάνει να επιδεικνύεται μόνο η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη, αλλά να ανέβει η κοινή δράση, η μαζική παρουσία στα μπλόκα. Αντίστοιχα η απεργία στις 20 Φλεβάρη να αποτελέσει λαϊκό ξεσηκωμό. Να νεκρώσουν τόποι δουλειάς, να κατέβουν τα ρολά σε όλα τα μικρομάγαζα, να βουλιάξουν οι πλατείες από εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ