Σάββατο 16 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ν. ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Το σύστημα ρημάζει τα νησιά

«Οσο διατηρείται η εξουσία της αστικής τάξης των μονοπωλίων, όσο τα μέσα παραγωγής είναι καπιταλιστική ιδιοκτησία και τα πλοία στα χέρια των εφοπλιστών που έχουν κριτήριο το κέρδος, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζόμενων και των νησιωτών».

Αυτό τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή Επερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα των ελληνικών νησιών.

Η Ελλάδα, είπε, έχει μεγάλες αναξιοποίητες παραγωγικές δυνατότητες που μπορούν να απελευθερωθούν μόνο με κοινωνικοποίηση των λιμανιών, με ασφαλή και σύγχρονα πλοία και φτηνά εισιτήρια.

Τα νησιά, τόνισε, δεν κινδυνεύουν από τους ναυτεργάτες που τους επιστρατεύσατε αλλά από την αντιλαϊκή πολιτική σας και είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2001 έχουν επιβληθεί αυξήσεις 500% στις τιμές των εισιτηρίων.

Αναφερόμενος στο θέμα της Υγείας τόνισε ότι η κατάσταση είναι δραματική και επιδεινώνεται αφού για παράδειγμα καταργούνται και συγχωνεύονται κλινικές και νοσοκομεία και ολόκληρα νησιά κάνουν ιδιωτικές συμβάσεις για τις μεταφορές των ασθενών.

Μέσα σε όλα αυτά, είπε ο Ν. Μωραΐτης, έχουμε και το ξεπούλημα των λιμανιών και την προώθηση της στρατηγικής της ΕΕ για κοινή ναυτιλιακή πολιτική που θα είναι προς όφελος της ανταγωνιστικότητας των ευρωενωσιακών ομίλων σε μεταφορές και λιμάνια για την οποία δεν λένε κουβέντα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι επερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και ρίχνουν το πρόβλημα απλώς στην όποια διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης.

Καταλήγοντας τόνισε ότι απαιτείται να υπάρχουν αποκλειστικά δημόσια λιμάνια και αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας σε όλες τις βαθμίδες και για μια τέτοια πολιτική πρέπει να παλέψουν και οι νησιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ