Σάββατο 16 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
«Θυμήθηκε» ξαφνικά τη μεγάλη φοροδιαφυγή

Για να σβήσουν τη φωτιά που άναψε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, με τις δηλώσεις του για την ανάγκη περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού -κάτι για το οποίο έχει συμφωνήσει και υπογράψει η συγκυβέρνηση- επιστράτευσαν ακόμα και τον...πόλεμο κατά της μεγάλης φοροδιαφυγής.

Σε ρόλο ...πολέμαρχου, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε χτες, ότι «οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα πληρώσουν ό,τι τους αναλογεί. Αυτό έχει ξεκινήσει να γίνεται»! Στη συνέχεια επιδόθηκε σε ένα λογύδριο για το πόσο κακό πράγμα είναι η φοροδιαφυγή, αναφέροντας: «Η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή στη χώρα μας πρέπει να σταματήσει. Είναι αδιανόητο(;) να σηκώνουν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής μισθωτοί και συνταξιούχοι, επειδή κάποιοι αποφεύγουν να πληρώνουν τους φόρους τους. Επαναλαμβάνω, ότι οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα πληρώνουν, ενώ για όσους αντικειμενικά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, θα επιδειχθεί μεγαλύτερη ευελιξία».

Η συγκεκριμένη παρέμβαση, διεκδικεί βραβείο θράσους. Εδώ και δύο μήνες, κατατρομοκρατούν τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τους οποίους έχουν κυριολεκτικά λεηλατήσει με τις πολιτικές τους, ότι αν δεν σπεύσουν να τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, τότε θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και σε εκποίηση ακίνητων περιουσιακών στοιχείων. Πήραν όμως τα μηνύματα, ότι αυτοί που τους ισοπέδωσαν τις ζωές, όχι μόνο δεν έχουν να πληρώσουν -αφού τους έχουν αδειάσει τις τσέπες- αλλά ότι έχουν εξαγριωθεί με τους κυβερνητικούς τσαμπουκάδες και προσπαθούν να ελιχθούν, ώστε να προετοιμάσουν τις νέες φοροληστρικές επιδρομές εν ευθέτω χρόνο.

Για να πείσουν μάλιστα ότι έχουν ξεκινήσει «πόλεμο» κατά της μεγάλης φοροδιαφυγής, παραθέτουν μια σειρά από στοιχεία, τα οποία, το μόνο που κάνουν, είναι να τους εκθέτουν ακόμη περισσότερο και να τους ξεσκεπάζουν στα μάτια της κοινής γνώμης.

Ετσι, παραθέτουν μια σειρά από «ξερά» νούμερα, χωρίς να παραθέτουν ονοματεπώνυμα, ώστε να είναι δυνατή η διασταύρωση όσων υποστηρίζουν. Λένε λοιπόν, ότι το 2012 οι συνολικές δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων και κινητών αξιών καθώς καταθέσεων) ανήλθαν στα 1,5 δισ. ευρώ... Από αυτά τα 350 εκατ. αφορούν 742 οφειλέτες στους οποίους πραγματοποιήθηκαν κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών. Επίσης, για 12.136 φυσικά πρόσωπα και εταιρίες που χρωστούν στο δημόσιο, δεσμεύτηκε κινητή - ακίνητη περιουσία ύψους 1,05 δισ. ευρώ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ